Спипаният с допинг Георги Йомов не бил на себе си заради случилото се, разкриха негови близки пред „Блиц“. Крилото на ЦСКА обаче се надявал да се размине с по-леко наказание, въпреки че прогнозите не са никак позитивни.

Според непотвърдена информация  на изданието Йомов е бил подведен от фитнес-инструктор, с когото го свързали за първи път. Георги искал да подобри още повече мускулната си маса и потърсил съвет от професионалист. Говори се, че именно специалистът е посъветвал Йомов да пие лекарство, което съдържало анаболния стероид дехидрохлорметилтестостерон - хлорирано производно на метилтестостерон.

"Дано не е точно така. Не е за  вярване фитнес-инструктор да те обърка. Те би трябвало да са запознати в детайли какво може да се пие и какво не може", коментират във футболните среди.

При това положение има немалка вероятност Георги да бъде наказан минимум за три години, което реално може да провали футболната му кариера.

Навършилият през юли 26 години офанзивен играч тъкмо започна да навлиза в позната си форма.

Йомов даже е бил пред трансфер в чужбина. Два клуба от Европа обмисляли тези дни да  изпратят оферта, за да се опитат да привлекат българския футболист преди затварянето на пазара.