Бившият играч на Литекс и ЦСКА, след което и директор на „Армията“ Драголюб Симонович-Дуци публикува изненадващ пост във Фейсбук след дълга тишина и атакува остро Стойчо Младенов.

Ето какво написа Дуци, цитиран от Тема спорт:

Мисля, че и аз като „кръстник“ на Тройчо мога да споделя някои неща. И за него, и за футбола изобщо. Първо ще се извиня, че пиша на латиница. Мисля, че не съм зле с българския език, но имам проблеми да пиша на кирилица, имам още малки проблеми с граматиката и използването на ь, щ, ю, я. Но в сравнение с голяма част от чужденците идвали в България аз направо съм близък роднина на Кирил и Методий, а не като моя приятел Люпко, който освен думите „топка“ и „мангизи“ не използва много други български думи (това е на майтап, знам, че Люпко няма да се разсърди).

Преди десетина години, когато станах „кръстник“ на Стойчо Младенов и го нарекох „Неустойчо“, почти цялата червена половина на България ми скочи. Какъв съм аз, сръбски боклук, а да обиждам и унижавам такава легенда с прякора „Неустойчо“. Виждам сега, десетина години по-късно, останаха малко хора, които не използват прякора „Неустойчо“. Миналата година, горе-долу по това време, когато разбрах, че е назначен отново, а е трудно да преброим за кой път, за треньор на ЦСКА наистина останах изненадан. Най-много заради това, че много добре знаех мнението на Ганчев за „Неустойчо“. Последните 4-5 години не контактувам с много хора в България, още по-малко говоря с тях за футбол и само благодарение на българската полиция, прокуратура и КТБ не съм забравил бългаския език… Но на малкото хора с които все пак коментирах българския футбол тогава споделих, че на „Неустойчо“ съм намерил новия прякол „Троянец“. Ганчев много добре знаеше за треньорските умения, по-точно за треньорските неумения на „Троянеца“ и като го зная колко е внимателен и подозрителен, единственото мое предположение беше, че това е някакъв голям компромис и назначението на „Неустойчо“ е направено под голям натиск. А защо го кръстих „Троянец“? Голяма радост беше, когато „Неустойчо“ се върна на „Армията“, но не можаха да разберат, че пред стените на „Армията“ е оставен дървения кон и забавиха „Страхувай се от данайците, дори когато носят дарове…“.

Някъде по същото време и Мъри Стоилов се завърна в „Левски“. На няколко човека, единия от които е големия Жаклин Михайлов, казах още след като ЦСКА отстрани „Пилзен“ да обърнат внимание как с всеки изминал ден „Левски“ футболно ще играе подобре, а в ЦСКА ще е обратното и при „Троянеца“ ЦСКА ще е все по-зле и по-зле. И затова за мен изобщо не беше изненада това, което се случи в ЦСКА през пролетта. Не бях изненадан и от това, че „Троянеца“ започна да говори за съдии, селекция и блокирани телефони, и за всичко друго, но не и за това защо отбора не може два пъти да си подаде топката.

Същата работа бе и през пролетта на 2012 г., когато загуби спечелена титла, а имаше 8 точки повече от „Лудогорец“ 5 кръга преди края. Много хора и днес обвиняват Гърнетата за изпуснатата титла. Митко и Иво наистина направиха много грешки и са виновни за много неща, но тогава специално направиха всичко възможно, а и НЕВЪЗМОЖНОТО ЦСКА да е шампион. А какво означава НЕВЪЗМОЖНО? Настина ли някой си мисли, че тогава 10 поредни победи са заслуга на треньорските умения на „Неустойчо“!? В следващото ми писание щ има детайли за НЕВЪЗМОЖНОТО, как Караманджуков беше почти загубил „мача“, за един генерал и срещата в „Бесо“ и много друти подробности…

Да се върнем към „Троянеца“… „Неустойчо“ го признавам за една работа. Когато вземе решение и иска отново да е треньор на ЦСКА задейства голяма и добре организирана „машина“… Разни пратеници отиват при собствениците на ЦСКА и обясняват, че „Неустойчо“ е единственото и най-добро решение за треньор, добре познати „стойчовисти-журналисти“ съсипват треньора, който трябва да бъде сменен, включва се задължително и политика. Двата гола срещу „Ливърпул“ стават по-значими от четвъртото място през 1994 г. и „Златната обувка“ на Ицо Стоичков, а Христо Ботев и Васил Левски стават незначими за българската история в сравнение с „Неустойчо“… И работата е готова, „Неустойчо“ отново е треньор, „ЦСКА е спасен“, идва първата пресконференция… Използват се думи като „любов“, „сърце“, „юмрук“, „червена кръв“, „собствениците са много красиви, умни и добри хора“… Предният треньор е бил „много зле“, „отборът е физически неподотвен“ и тактически неграмотен“, „футболисите са присихечски съсипани и разстроени“… И накрая на първата престонференция на „Неустойчо“ с половин уста и между редовете небрежно се споменава една думичка – „селекция“…. Но от момента в който само се спомене „селекция“ нищо друго няма значение. Забравя се за футбол, тактика, подготовка, тренировки, резултати. А и собствениците вече не са красиви, умни и добри хора… Само селекция, селекция, селекция… И накрая идва омлет ти кайгана… Последното изказване го разбрах от това което каза „Неустойчо“, че го било страх да участва в трансфери по времето на Илия Павлов, Черепа и Ганчев. Случайно ли забрави Титаните и Лупи!? Гърнетата и Лупи бяха май-много подходящи за „селекция“!?. „Неустойчо“ е човекът, който през 21-и век от 2000 до 2015 г. четири пъти е ставал треньор на ЦСКА. Точно през тези години са направени всички задължения, които през 2015 г. докараха ЦСКА до фалит. От тези 15 години „Троянеца“ има 4 престоя на „Армията“, има 8-9 годни решваща роля в ЦСКА, а в останалите 5-6 годинин работи, за да се върне на „Армията“… „Неустойчо“, отскоро „оперативен директор с неизяснени функции и нестопанска цел“, и да е най-скромния и най-почтения човек, а за това липсват доказателства, е вън от съмнение, че е едн от най-отговорните хора за финансовата катастрофа, която кулминира през 2015 г.

Преди малко написах и няколко хубави думи за Мъри Стоилов и работата му през последната година в „Левски“. В следващите ми писания ще говоря повече за футол и защо казах на някои приятели още преди реванша с „Хамрун“, че в „Левски“ има голямо футболно израстване откогато Мъри Стоилов е там, но че и „Левски“ е футболно прекалено голям надут балон. Сигурен съм, че и Стоилов е наясно с това.

Прочетох тези дни думи на Стоилв, че е много важно да се разбере КОЙ е докарал „Левски“ в това финансово положение. Със „синята“ половина на България никога не сме с обичали, но все пак искам да помогна малко и на тях. Още преди последната титла на „Левски“ през 2009 г. беше ясно, че Батков изнемогва. И тогава политиката се намеси. Шиши прати адковоката Александър Ангелов, Бойко изпрати Иво Тонев, а третия собственик бе Николай Иванов. За мене лично най-интересни са 42% от акциите на „Левски“, които придоби адвоката Ангелов през фирмата Diggeraso limited за 1 милион лева в края на 2011 г. Diggeraso limited полуава (невърнатия!) заем от Bilding Risort и Areskom. Заемът никога не е върнат и забравен заради фалита на КТБ. Мене лично много ме интересува този невърнат заем, защото последният управител на Bilding Risort и собственик на Areskom е моята снаха М. Симонович. Ако в „Левски“ започнат от там, след това минат през следващото поставено лице като собственик и фиктивния собственик на Vivakom Спас Русев, много бързо ще разберат КОЙ е виновен за проблемите, които най-много интересуват Мъри Стоилов.

За първото ми писане във фейсбук смятам, че е достатъчно. Още много итересни неща за политиката и футбола, кой е КОЙ, за КТБ и защо в момента България е в криза и липсата на „свободни оперативни червени легенди“, защо се очертава липса и криза за газта, после.

Снимка: Lap.bg