Българският специалист Неделчо Матушев вероятно има най-сериозни познания върху футбола в Армения, местните клубове и таланти. И заради работата си в тази бивша съветска република, и заради контактите, които поддържа там.

Матушев, който е бил начело на много отбори у нас и зад граница, познава отлично новото попълнение на ЦСКА-София Жираир Шагоян, присъединил се миналата седмица към "армейците". 21-годишният футболист играе като крило, най-успешно от лявата страна, а също така и зад гърба на централния нападател, но повече с атакуващи, отколкото с градивни функции.

"Жираир е много качествен млад футболист и ЦСКА постъпи правилно с привличането му. Със сигурност нито треньорите, нито феновете ще съжаляват. Напротив – очаквам да се превърне в един от любимците, казва Матушев, който е бивш селекционер на младежкия национален отбор на България, а също така наставник на Локомотив (Плодив) два пъти, Спартак (Варна), бургаските Черноморец, Нефтохимик и Несебър.

И допълва: "Шагоян има всички качества за големия футбол – бърз е, бързо работи с топката, има хубав дрибъл, смел, не се плаши от единоборства. Единственото нещо, върху което трябва да помислят в ЦСКА, е физическото му укрепване. Поздравявам хората на Българска армия, които са се спрели на него. Той е млад и бъдещето е пред него. Като човек мога да кажа, че е скромен и позитивен, весел млад човек. Бил е при мене на базата на арменските национални отбори като част от юношеските селекции, допълва още Матушев пред БТА.

Самият Матушев съвсем наскоро е имал вариант да се върне отново да работи в Армения, който е отказал заради възможност за работа в българския футбол.

Младият арменски флангови футболист пък ще играе за ЦСКА-София под наем, като в договора му има опция за откупуването му.