Клишето гласи, че една лоша новина никога не идва сама. И треньорът на ЦСКА Саша Илич усети това с пълна сила вчера. Тимът му се представи катастрофално и загуби 0:2 от големия враг Левски, а освен това един от основните футболисти Иван Турицов бе изгонен с директен червен картон за удар с лакът в главата на Уелтон.

Правилникът гласи, че за това си деяние родният национал трябва да бъде наказан поне два мача. Не е изключено и санкцията да е дори по-голяма. Така например Венцислав Христов от Ботев (Враца) пропусна 3 мача на тима си за умишлен удар в тялото на Райън Бидунга от Локомотив (Пловдив) Освен това, след като получи червения си картон, Турицов ръкопляска иронично на съдията Драгомир Драганов, което също е наказуемо от Дисциплинарната комисия. След това той покри успата си и каза нещо на рефера, което остана скрито за телевизионните камери. Има обаче достатъчно основания санкцията на бранителя да бъде и по-голяма от две срещи.

Засега сигурно е, че Турицов ще пропусне домакинството на Пирин (Благоевград) и гостуването на Лудогорец от предстоящите два кръга. Това създава огромни главоболия на Саша Илич, тъй като алтернативата на Турицов отдясно на защитата - Асен Дончев, в момента е контузен. Той получи травма в глезена в двубоя със Славия преди седмица и все още не е ясно кога ще може да се завърне на терена. Ако той не е готов за игра след паузата за мачовете на националните отбори, най-вероятно отдясно на отбраната ще бъде върнат Тибо Вион, а неговото място в средата на терена ще заеме Жеферсон. Бразилецът обаче също виси за мача с Лудогорец, тъй като има 4 жълти картона от началото на сезона.

Снимка: Lap.bg