Ръководството на ЦСКА е отхвърлило покана за младия страж Алекс Божев от Байер Леверкузен, разбра “Тема Спорт”. Предложението от немския клуб е било в писмена форма и е дошло в края на лятото, като е включвало двуседмични проби и участие в контролен мач.

В документа се е упоменавало, че от бившия отбор на Димитър Бербатов са готови да предложат дългогодишен контракт на таланта, както и да платят трансферна сума за родения на 19 юли 2005 година юношески национал.

От ЦСКА обаче са отхвърлили предложението. Божев е един от най-големите таланти на червената Академия и плановете са той да бъде налаган в първия състав, когато му дойде времето.

Армейците запазиха през лятото опитните си вратари Густаво Бусато и Димитър Евтимов, а Божев е трети избор под рамката и се подвизава основно във втория отбор, който е част от Трета лига и е воден от Стамен Белчев с помощници Живко Желев и Кирил Динчев.

Припомняме, че преди около месец в интервю за “Тема Спорт” президентът на Славия Венцеслав Стефанов изрази възхищението си от качествата на младия страж и му предрече голямо бъдеще, при положение че получи възможност за развитие. Любопитно е да се отбележи, че 7 месеца по-големият Пламен Андреев вече е почти несменяем титуляр в Левски.

Божев в момента лекува контузия. Преди няколко дни той е получил травма в коляното и ще бъде извън игра около месец.