Бившият технически директор, съветник по клубните собственици и старши треньор на ЦСКА – Алън Пардю, който в началото на месеца пое гръцкия гранд Арис Солун, коментира престоя си на „Армията“ пред сайта Sportpress.com.

„Когато станах технически директор в ЦСКА, имах 2-3 оферти, но тогава разсъждавах „трябва ли да ръководя отвътре или отвън?“. В един момент бях принуден да поема отбора в много лош период. Мениджърът беше освободен, следваха тежки мачове и имахме доста контузии“, припомни Пардю, като след това призна:

„Не биваше да се заемам, казах го дори тогава. Но ми стана мъчно за играчите и ръководството и се съгласих да помогна. И дори за краткото време, през което бях начело на ЦСКА, усетих, че доброто чувство и ентусиазмът се завърнаха в отбора“, констатира настоящият треньор на Арис, цитиран от Тема спорт.

Английският специалист води „червените“ в 7 мача и записа 1 победа, 3 равенства и 3 загуби, една от които бе във финала на SESAME Купа на България срещу Левски с 0:1.

Алън Пардю напусна след края на сезона. Причина бяха скандалите преди мача ЦСКА-Ботев (Пловдив), когато ултрасите на армейците атакуваха отбора с банани, бутилки и расистки скандирания.

Снимка: Lap.bg