Сръбското издание Sportal.rs публикува обширен материал за работата на Саша Илич в ЦСКА. Както е известно, в момента „червените“ са лидери в Първа лига, след като в сряда победиха Ботев Пд в отложен мач от петия кръг . Заглавието е: „Илич съживи „армейците“ – ЦСКА заплашва да сложи край на доминацията на Лудогорец, воден от легендарния капитан на Партизан“.

В текста пише: „Легендарният капитан на Партизан години наред водеше белградските „черно-бели“ до трофея като командир на терена, а сега демонстрира лидерските си умения и в треньорството. Преди началото на сезона Саша Илич се зае с изключително предизвикателна задача, в която той и столичният ЦСКА се опитват да прекъснат дългогодишната доминация на Лудогорец в българския футбол. Засега се справя добре, тъй като след 13 изиграни кръга „армейците“ са на първо място в таблицата с две точки повече от разградчани, които имат мач по-малко, тоест с шест точки повече от игралия Левски два мача по-малко. За сравнение миналата година в този период ЦСКА имаше две победи повече (10-8), така че има повече точки от миналата година (31:28). Що се отнася до головата разлика, видимо подобрение има в защитата, където софиянци допуснаха седем попадения по-малко (общо осем), докато представянето в нападение се подобри с един гол (24 отбелязани гола). През миналия сезон Лудогорец спечели титлата доста доминиращо с цели 21 точки повече от ЦСКА и всичко обещава много несигурна битка за титлата, която „армейците“ чакат от 2007 година“, анализират от Sportal.rs.

„Отборът на Саша Илич допусна единствените две поражения в първенството срещу двата си най-големи съперника Левски (2:0) и Лудогорец (2:1), но трябва да се отбележи, че ЦСКА беше гост и в двата мача (б.а. – срещу Левски реално е на неутрален терен), а и двете срещи бяха решени десет минути преди края“, добавят сърбите, цитирани от „Мач Телеграф“.

„Освен това във втория кръг беше отчетено едно равенство (б.а. – 1:1 с Локо Сф), докато отборът все още свикваше с методите на работа на Илич. 31-кратният шампион на България реши мачовете, в които бе фаворит, в своя полза и показа, че бавно съзрява като отбор. С течение на времето Илич намери схемата, която най-добре подхожда на отбора му и за разлика от началото на сезона, той форсира играта повече с трима в задната линия вместо четиримата, с които започна надпреварата. В Европа ЦСКА не надхвърли плейофите за Лигата на конференциите, където изненада швейцарския гранд Базел (1:0) в първия мач, но последва поражение с 0:2 в реванша, което отбеляза края на Европейска одисея“, пише още Sportal. rs.

„Като цяло изглежда, че Илич се справя страхотно засега в първото си международно предизвикателство, в клуб, който смени цели седем треньори през последните две години“, завършва материалът.

Снимка: Lap.bg