ЦСКА треса с 3:1 Арда в Кърджали и дръпна с пет точки на Лудогорец в битката за титлата. Трябва да се отбележи, че разградчани имат два мача по-малко от червените.

С тази победа "армейците" са на върха с 37 точки, Арда от своя страна остава на девета позиция.

Головете за ЦСКА забиха Джонатан Линдсет (32), Дюкенс Назон (64) и Марселино Кареасо (90+1), почетното попадение за домакините вкара Светослав Ковачев (55).


Арда започна по-добре срещата и още в 4-ата минута Светослав Ковачев прати топката във вратата на ЦСКА.

След близо триминутно преглеждане на ситуацията обаче съдиите прецениха, че Тонислав Йорданов е бил в засада, когато е получил топката, която след това подаде на партньора си в Ковачев.

Десетина минути по-късно домакините имаха претенции за дузпа, но те не бяха уважени от главния съдия Георги Давидов и екипа му.

В 32-ата минута "армейците" спечелиха корнер отдясно на стража Анатолий Господинов. Зад топката застана щатният изпълнител Тибо Вион, който сложи кълбото на главата на Джонатан Линдсет и норвежецът с много премерен изстрел я прати неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратата, отбелязвайки своя първи гол с червената фланелка.

ЦСКА продължи да атакува и в 35-ата минута се стигна до четири последователни ъглови удари. При последния топката стигна до Браян Морено, който стреля акробатично с красива задна ножица, но над напречната греда.

До почивката нямаше други интересни ситуации пред някоя от двете врати и отборите се оттеглиха към съблекалните с гол аванс за гостите от София.

Второто полувреме започна по начина, по който стартира и първото - с по-активна игра на Арда. Този път натискът на домакините се увенча с успех.

В 56-ата минута ниско центриране от фаул на Иван Коконов намери Светослав Ковачев и той с левия крак простреля Бусато за 1:1.

След точно час игра на терена се появи Дюкенс Назон на мястото на Браян Морено. Армейците тръгнаха мощно в атака и в 64-ата минута Вион центрира от ъглов удар, Юруков се спъна и се блъсна в Юга,а кълбото попадна в току-що появилия се Назон, който с топовен шут от близка дистанция се разписа за 2:1. 

Малко след попадението Марселино Кареасо замени Станислав Шопов. В 80-ата минута домакините можеха да стигнат до ново равенство, но Густаво Бусато прояви страхотен рефлекс след изстрел от дистанция и спаси сигурен гол.

В 90-ата минута ЦСКА реши всичко - Туфегджич проби отляво, центрира към Марселино, който си спря топката с гръб към вратата, завъртя се и с безпощаден удар под гредата оформи крайното 3:1.

Арда - ЦСКА 1:3

Голмайстори: 

0:1 Джонатан Линдсет (32)
1:1 Светослав Ковачев (55)
1:2 Дюкенс Назон (64)
1:3 Марселино Кареасо (90+1)

Арда: 1. Господинов, 3. Сако, 8. Желев, 9. Йорданов, 10. Ковачев, 17. Коконов, 20. Лозев, 24. Петков, 70. Иванов, 77. Юруков, 80. Котев

ЦСКА: 1. Бусато, 2. Матей, 19. Турицов, 6. Петров, 15. Вион, 27. Гарсес, 21. Юга, 8. Шопов, 7. Линдсет, 28. Морено, 23. Шагоян

Александър Веселинов, gol.bg