"Тази година ЦСКА се представя много добре и шансовете за шампионска титла са големи. Но предстоят още много срещи, в началото на първенството на сме, на дневен ред е решаващият втори полусезон", обяви Арменският футболист на "червените" Жираир Шагоян в предаването "Код Спорт".

"Като се вземе предвид добрата ни позиция, няма как да не се постараем да ликуваме на върха. Трябва да запазим добрия ритъм и през пролетта, когато са мачовете на истината. Ще домакинстваме на важни битки и не трябва да правим грешки. Първенството е дълго и този път вярваме, че наистина не се знае как ще се развият срещите. Трябва да сме много внимателни, защото дори само една грешка може да пропилее всичко постигнатото до тук", продължи той.

Шагоян говори и за ролята на световния шампион с Италия Кристиан Дзакардо за трансфера му на "Армията".

"Каза ми, че елитните софийски клубове са по-близко до европейските. Конкурират се в евротурнирите всяка година със силните тимове на Стария континент и това може да стане трамплин за мен. Да ми помогне да израсна и да се докажа. Все пак арменските отбори не участват толкова често в по-големи турнири, а още по-малко се състезават със сериозни тимове. Подчерта, че идването ми в България реално е един добър ход и голям шанс за мен", разкри Шагонян.

"Получавал съм и други оферти. Миналата година дойде предложение от Италия, беше много добро. Възникна обаче проблем и не успях да замина, макар че много, много исках. Моето желание е някога да играя в Италия. Последва предложение от Русия, но аз не желая да отида там, не е моментът да заиграя в Русия. И днес продължавам да мисля, че направих правилен избор. Целта ми на този етап е да се установя в Европа. И смятам, че преминавайки в ЦСКА, правя голяма крачка напред и ми се открива възможност за пробив към топ отборите на Европа. Убеден съм, че правилното решение беше да дойда в ЦСКА, вместо да отида в Русия", отговори арменецът на въпрос защо е избрал "червените".

"Знам за Димитър Бербатов, че е голям футболист с много впечатляващи постижения. А иначе имах информация за елитните софийски клубове и за Лудогорец, че те са топ отборите в България. Много често следях техните срещи. Знам, че са играли срещу италиански съперници и са ги побеждавали. Това ме впечатли, че ще мога да отида на място, където са надделявали над подобни силни отбори. Разбира се, мога да спомена и Христо Стоичков, но не съм гледал неговата игра, понеже тогава съм бил доста малък, но той е световна легенда. Печелил е "Златната топка", каза още Шагоян.