ЦСКА ще влезе в преговори с изпадналия от бразилската Серия Б Бруске за офанзивния футболист Маурисио Гарсес, пише „Тема Спорт“. Както е известно, той се подвизава на „Българска армия“ като преотстъпен до юни 2023-а, а по договор за да придобият 80% от правата му червените трябва да заплатят 600 000 долара сега или 650 000 долара след края на сезона. Именно на това се надяват в южноамериканския клуб, който се намира в сложна финансова ситуация и се налага сериозно да редуцира бюджета си.

„Истината е, че сделката може да се случи през януари. От ЦСКА все още не са се свързали с нас, но ние очакваме трансферът да се осъществи. За клуба е много важно да продаде Гарсес“, заяви наскоро изпълнителният директор на Бруске Андре Резини.

На „Армията“ също имат интерес към задържането на бразилеца, но не съществува абсолютно никаква възможност те да платят над 1 милион лева, за да го привлекат за постоянно. Червените ще се свържат с южноамериканските си колеги в опит да понижат значително исканата трансферна сума или пък да договорят удължаване на наема на 25-годишния футболист.

Гарсес е един от тримата голмайстори на армейците за есенния полусезон, като се разписа 8 пъти в 23 двубоя във всички турнири. Отбеляза 6 гола в първенството, както и един при победата с 2:0 над Сейнт Патрикс в Лигата на конференциите. Отчете се и с 3 асистенции. Той е един от най-опасните футболисти на тима в противниковото наказателно поле и има основна роля за многото попадения на ЦСКА от статичния положения през есента. Техническите му умения с топка в крака обаче са доста спорни и именно това е причината Гарсес да не е основна фигура в състава на Саша Илич.