Славният треньор на ЦСКА Миодраг Йешич трагично загуби живота си миналия четвъртък в пътнотранспортно произшествие, като първоначално не се знаеше за странична причина извън самия ужасен инцидиент.

Сръбският вестник Кurir, цитиран от Тема спорт, обаче обяви, че легендарният футболист и треньор на Партизан е получил инфаркт по време на шофиране. Резултатите от аутопсията показват, че Миодраг Йешич е починал, защото е загубил контрол над автомобила си поради сърдечен удар и се е блъснал директно в идващ камион от другата страна на магистралата Рума – Ярак.

Той беше погребан на гробището в Топчидер в понеделник, в семейния гроб до първата му дъщеря Йелене, която също загуби живота си в пътен инцидент преди две десетилетия. Приятели и семейство, съпругата му Ирена и дъщеря му Тара, както и съпругата от първия му брак – Гордана, придружиха Миодраг Йешич до вечния му покой. Той бе изпратен и от най-големите имена в сръбския футбол, негови колеги и приятели, а също така и от фенове на ЦСКА, и от старши треньор на армейците – Саша Илич, който е легенда на Партизан – клубът, чийто юноша е покойният Йешич и за когото той има стотици мачове като футболисти.

Снимка: БГНЕС