Нападателят Дауда Бамба ще получи нов шанс на стадион „Българска армия“. През ноември той претърпя операция на коляното и се появиха информации, че ЦСКА ще опита да прекрати предсрочно договора му, който изтича след края на сезона. Това е обсъждано като опция, но няма да се случи и Бамба ще остане в отбора, пише „Тема Спорт“.

Треньорът Саша Илич харесва качествата на котдивоареца и иска да разчита на него и през пролетта. Именно сръбският специалист през лятото настоя Бамба да остане да тренира с червените въпреки че му бе открита контузия в коляното. След едномесечен тестов период, най-вече на здравословното му състояние, в крайна сметка той подписа с ЦСКА за 1 година. 27-годишният нападател изигра 8 мача във всички турнири, като започна от първата минута във важните срещи с Базел в Швейцария и Левски.

В тях обаче се представи слабо. Отбеляза едно попадение – при победата с 1:0 над Спартак във Варна, преди скоро след това травмата в коляното отново да се обади и да наложи оперативно лечение.

В момента той се възстановява в Норвегия, където преминава по-голямата част от детството му, и вече изпълнява индивидуални кондиционни упражнения без топка. Очаква се Бамба да бъде в София за старта на зимната подготовка на ЦСКА, който е насрочен за 5 януари, четвъртък. Все още обаче не е ясно дали ще пътува с червените за лагера в Белек през втората половина на месеца, или ще остане да се възстановява на тренировъчната база в Панчарево. Почти изключено е той да бъде готов за игра за началото на пролетния полусезон в средата на февруари.