Първото зимно попълнение на ЦСКА Тобиас Хайнц се е наредил сред лидерите по заплата в тима. 24-годишният норвежец ще прибира над 20 000 евро на месец, които го пращат в топ 3 на най-високоплатените футболисти на „Българска армия“. 

Възнаграждението е и значително по-голямо от това, което той е получавал през последната година, когато бе преотстъпен в Сарпсборг от шведския шампион Хекен и отбеляза 15 гола в 29 шампионатни участия. Както е известно, медиите на скандинавския полуостров информираха, че норвежкият клуб е отправил „историческа“ оферта към Хайнц в опита си да го задържи за постоянно. 

Интерес към него имаше и от други европейски отбори, но в крайна сметка ЦСКА се оказа най-настоятелен и се пребори за подписа му. „Не беше трудно да реша да дойда тук. Разбрах за интереса към мен отдавна. Почувствах се истински желан от ЦСКА, усещането беше приятно и само след няколко седмици се разбрахме“, коментира Хайнц в първата си изява пред клубната медия на червените.

Както „Тема Спорт“ писа, договорът на норвежеца с ЦСКА е до лятото на 2026 година. Информацията бе потвърдена и от самия офанзивен футболист, който обяви, че очаква да прекара следващите три години и половина на стадион „Българска армия“. Норвежецът е най-скъпият трансфер на червените в последните 20 години. За правата му шведският Хекен ще получи над 600 000 евро, а ще запази и солиден процент от следваща негова продажба.