Единственото зимно попълнение на ЦСКА Тобиас Хайнц ще започне днес за първи път като титуляр с червената фланелка. Досега той взе участие в проверките със Санфрече Хирошима, Астана и Македония Гьорче Петров, като неизменно се появяваше на терена от резервната скамейка.

Пропусна мачовете с Гурник Забже и ЛАСК Линц, тъй като бе болен и това е и една от основните причини все още да не е стартирал от първата минута.

Това обаче ще се промени в днешния приятелски мач с казахстанския Шахтьор Караганда, който е насрочен за 14:00 часа и ще бъде предаван пряко по Диема Спорт.

Това ще е последна проверка за армейците на турска земя, а след като вчера Саша Илич пусна по-резервен състав, днес той ще заложи на повечето футболисти, които гласи за титуляри през пролетта. Сред тях е и Хайнц. Очаква се той да действа на върха на атаката, където ще си партнира с Дюкенс Назон.

ЦСКА и Шахтьор Караганда се срещнаха преди точно една година без един ден. На 31 януари армейците спечелиха с 5:1 отново в последния ден на лагера си в Турция.

Тимът завърши сезон 2022 на седмо място в местния шампионат, точно в средата на класирането. Досега изигра два мача в Белек – загуби от датския Орхус с 1:3 и сръбския Войводина с 1:2.