Хаитянският нападател Дюкенс Назон ще поведе атаката на ЦСКА в първия пролетен кръг срещу Берое, научи „Тема Спорт“. Двубоят в Стара Загора е в неделя от 14:15 часа, като е много вероятно армейците да се нуждаят от задължителна победа, за да запазят лидерската си позиция в класирането и след изиграването на 19-ия кръг в Първа лига. Това би се случило при успех на Лудогорец при визитата на Спартак Варна в събота.

Назон се превърна в единствения футболист, който отбеляза повече от едно попадение по време на зимната подготовка на армейците. Той се разписа при равенството 3:3 с Шахтьор Караганда и победата с 2:1 над Пирин, като попадението му срещу орлетата бе много красиво. Той първо преодоля технично защитник в зелено, като мушна топката между краката му, а след това елегантно прехвърли опитния вратар Янко Георгиев.

Назон се намира във върховата си физическа форма, откакто е в ЦСКА, след като през лятото пристигна на „Българска армия“ със сериозно наднормено тегло. В последните месеци обаче той свали близо 10 килограма, а проведе и пълноценна зимна подготовка с армейците. Хаитянинът е и един от тримата голмайстори на червените в първенството с 8 попадения през есента. С толкова са и фланговият футболист Маурисио Гарсес, както и Браян Морено. Любопитно е, че цели 7 от головете на колумбиеца са паднали, след като се е появил от резервната скамейка.

В неделя срещу Берое Саша Илич отново ще използва Морено в ролята на жокер от пейката. Сръбският специалист често обича да запазва в ръкава си козове, които да може да пусне през второто полувреме. Неслучайно именно ЦСКА е отборът с най-много попадения на резерви от началото на сезона – цели 13. Затова и Илич избягва да включва едновременно като титуляри Морено и Назон.