В ЦСКА се чудят как да постъпят с крилото Георги Йомов, който в сряда официално бе наказан за 4 години заради употреба на допинг. Договорът на бившия национал с армейците е до 30 юни тази година, като все още не е ясно дали ще бъде изпълнен.

До момента те не са прекратили контракта му, а с изявлението си в сряда също не дадоха индикации, че това ще се случи. Очаква се договорът между двете страни да бъде изпълнен, а през това време да излезе и решението от обжалването на бившия национал. Ако то е отрицателно, както на 99.9 процента ще стане, крилото ще сложи край на своята състезателна кариера, пише "Тема спорт".

Йомов подписа 3-годишен контракт с ЦСКА на 17 август 2020 г., след като бе закупен от Славия. На „Овча Купел“ пък премина през 2015-а, като баща му заплати 37 000 лева, за да го премести от школата на Левски, където прекара 9 години.

До момента Георги Йомов отказва коментар по казуса. Той не е говорил нито веднъж, откакто стана ясно, че е дал положителна допинг проба, което се случи в края на август, няколко дни след загубата с 0:2 от Базел в Лигата на конференциите.

Снимка: БГНЕС