Силните изяви на ЦСКА- в efbet Лига, а преди това и в Европа, повишиха цените на три от звездите на „червените“. Авторитетният портал transfermarkt.com твърди, че Джонатан Линдсет, Браян Морено и Маурисио Гарсес са увеличили най-много стойността си през последните месеци. Първият в списъка към момента е с цена от 1 млн. евро, а когато премина от Сарпсборг на „Армията“, е бил оценяван за 700 000 евро. Този скок с 300 000 обаче е незначителен и като стойност, и като процент в сравнение с останалите двама от списъка, пише „Мач Телеграф“.

Цената на Браян Морено е скочила повече от двойно. Колумбиецът дойде със свободен трансфер в ЦСКА от родния си Атлетико Уила в началото на миналата година. Тогава той е бил оценяван на 450 000 евро, а сега цифрата е 1 милион. Нападателят е на 23 години и на „Армията“ се надяват, че ще изкарат доста пари от евентуална негова продажба през лятото.

Най-голям е скокът при Маурисио Гарсес. Цената на бразилеца е набъбнала 10 пъти. Когато е пристигнал в ЦСКА, порталът transfermarkt.com го е оценил на нищожните 50 000 евро. Към момента универсалният футболист на „червените“ струва 500 000 евро. Припомняме, че Маурисио Гарсес е под наем на „Армията“ от бразилския Бруске, който сега е част от третото ниво на футбола в страната. „Армейците“ имат фиксирана клауза за откупуването на играча лятото, която според различни информации варира от 100 до 650 хиляди евро.

Иначе най-скъпият футболист на ЦСКА към момента е Юрген Матай, който е оценен на 1 500 000 евро.