ЦСКА работи усилено по лятната си селекция, като е насочил вниманието си както към чуждестранния пазар, така и към българското първенство. От „Армията“ следят изкъсо изявите на половин дузина играчи от родния елит.

Вече на няколко пъти се писа за интереса на 31-кратните шампиони към левия халфбек на Ботев Пловдив Па Конате. Неговият договор с канарчетата изтича през лятото и по всичко личи, че няма да бъде подновен. От това ще опитат да се възползват червените, които искат да привлекат сериозна алтернатива на Брадли де Нойер. В радара на клуба е попаднал и поливалентният футболист на Пирин Чебраил Макрецкис. Към момента най-сериозен интерес към латвиеца проявява вечният съперник Левски, който вече му е отправил две предложения.

Все още обаче 22-годишният футболист не е дал окончателен отговор на сините, като изчаква най-добрата опция за своето бъдеще. Макрецкис е следен от половината отбори в Първа лига, които в следващите месеци ще влязат в надпревара за подписа му. „Тема Спорт“ пише, че ЦСКА проявява интерес и към български футболисти, чиито имена обаче се пазят в тайна.

Припомняме, че в последните три лета армейците неминуемо привличаха роден играч от нашето първенство. През 2020-а в Борисовата градина пристигна Георги Йомов от Славия. 12 месеца по-късно пътят „Овча Купел“ – „Българска армия“ извървя и Калоян Кръстев. В началото на този сезон пък от Септември беше привлечен Симеон Александров. Любопитно е, че нито един от тях в момента не е част от тима – първият изгърмя с допинг, а останалите двама са преотстъпени.

Снимка: Lap.bg