Капитанът на ЦСКА Юрген Матай навършва днес 30 години. Нидерландецът кара третия си сезон в Борисовата градина, след като пристигна на стадион „Българска армия“ през юни 2020-а. Преди това той бе защитавал само цветовете на Екселсиор и Спарта Ротердам в родината си.

С червената фланелка вече има зад гърба си 104 участия във всички турнири, в които е отбелязал 9 гола. Най-важното от тях бе за 3:0 в продълженията на плейофа реванш в Лигата на конференциите срещу Виктория Пилзен. Именно попадението на централния защитник прати армейците в груповата фаза на надпреварата.

Малко след това той получи и капитанската лента на отбора, след преминаването на Валентин Антов в Италия. През настоящия сезон все още не се е отчел с гол в Първа лига, но пък има цели 4 асистенции.

В края на миналата година Матай стана баща за първи път. Половинката му Сабрина го дари с малката Наела-Нова. В момента двете живеят в Нидерландия, но скоро се очаква семейството да се събере в София. Нидерландецът има договор с ЦСКА до лятото на 2024 година.