Футболистът на ЦСКА Тобиас Хайнц говори пред норвежкия „Eurosport“, от който посочват, че атакуващият халф „най-после успя в чужбина, а нещата изглежда, че вървят добре“. От местното издание написаха, че норвежците свързват България предимно със Слънчев бряг и хубавите южни плажове.

Ето какво каза Хайнц пред местното издание и цитиран от Тема спрот:

„Все още съм непобеден тук в България. Не сме губили мач, откакто пристигнах. Ако трябва да съм честен, очаквах да играя още повече след предсезонната подготовка, която имах с отбора, но въпреки това получих достатъчно игрово време. Разбира се, като цяло съм доволен“, коментира Хайнц.

„След толкова добър сезон в Норвегия събрах ного самочувствие и няма нужда да се крия от нищо тук в България. Аз съм напълно различен играч или преди всичко напълно различен човек в сравнение с преди. Най-голямата разлика е, че си тръгнах с повече устойчивост и като човек, и като играч. Имах план да дойда тук и да стана важен човек за отбора възможно най-скоро. Това не ми беше нагласата, когато отидох в Турция. Тогава отидох в Швеция, но нещата тръгнаха, не както трябва. След това слязох в няколко долини, но за щастие тук вървеше само в една посока“, заяви Хайнц.

„Чувствам се невероятно удобно в ЦСКА, в която се намирам, и се поставих в положение, в което може да не се наложи да се връщам в Норвегия скоро. Целта ми е да завърша кариерата си в чужбина – евентуално да се върна в края на кариерата си. Целта е да сме в чужбина и да играем колкото се може повече. Усещам, че започвам да затвърждавам позицията си в клуба. Подписах доста дълъг договор тук и една от причините да го направя е, че искам да бъда тук за дълго време. Засега изглежда много обещаващо, но във футбола никога нищо не се знае“, коментира Хайнц.

„Това е годината, в която отново ще спечелим титлата. Това е мисленето на всички в клуба. В съблекалнята на ЦСКА има големи очаквания. Жаждата е огромна и сред привържениците в града. Независимо дали вечерям навън или внезапно срещам някой, който ме разпознава по улиците, те са ясни в убежденията си, че това е годината, в която ще спечелим лигата. Има и голям натиск отвън“, обяснява 24-годишният футболист.

„Имаме огромна фен база, което е нещо съвсем различно от това, което е в норвежките клубове. Страхотна е обстановката. Имам чувството, че всъщност играя за нещо и че не играя само заради самата игра. Играеш за голяма цел“, заяви футболистът на „червените“.

За връзката си със своя сънародник в ЦСКА Джонатан Линдсет, Хайнц коментира: „Беше много хубаво, че Линдсет беше там от преди, защото той можеше да потвърди много от казаното от тях и можеше да разкаже по-подробно как стоят нещата. Във всеки случай това не попречи на ЦСКА да стане моя клубен избор, така че беше само положително“.

В Норвегия останаха учудени, че „феновете на ЦСКА са гледали гостуването на ЦСКА 1948 от планините“: „Преди няколко седмици играхме срещу 3-ия – ЦСКА 1948, който е един от основните ни съперниците. Тогава нашите фенове отказаха да дойдат на стадиона. Вместо това те се изправиха в планините – имаше голямо море от хора в планините! Те дори не успяха да видят мача, но бяха там, за да покажат, че отказват да плащат пари на този клуб. Такива неща са направо невероятни. Не съм забелязал най-лошото, но едва сега през април имам възможност да изживея наистина големите хейт мачове. Ще бъде вълнуващо да видим как върви“, завърши Хайнц.

Снимка: БГНЕС