ЦСКА допусна загуба във второ поредно домакинство на стадион “Българска армия”, след като на 4 април бе надигран от Черно море (1:2) в турнира за Купата на България. Подобно нещо се случва за първи път от вкарването на отбора в Първа лига.

Приключи серията на армейците от 16 мача без загуба в първенството. Тя започна именно след поражението с 1:2 от Лудогорец в Разград през есента и бе прекратена отново от орлите. Предишната дълга серия на ЦСКА в шампионата отново продължи от Лудогорец до Лудогорец. На 22 юли 2017 г. те отстъпиха с 0:1 на зелените на “Армията”, а след това наредиха 25 срещи без загуба, преди 2:3 в Разград на 6 април 2018 г.

За последно ЦСКА загуби с резултат 0:1 на “Българска армия” именно на 22 юли 2017 г. от Лудогорец.

ЦСКА не успя да се разпише за четвърти път през сезона в първенството. Преди това се случи срещу Левски (0:2 и 0:0) и Локомотив София (0:0).

Напоследък ЦСКА е много ниско резултатен, като е вкарал повече от един гол само в два от последните си 10 мача във всички турнири – при 3:1 над Ботев Пд и 2:0 над Славия.

Приключи серията на Густаво Бусато от 5 сухи мрежи в първенството. Тя започна след гола на Ерик Сорга в 44-ата минута при 1:1 с Локо Пд и приключи с попадението на Тиаго в 67-ата, като продължи точно 519 минути, или повече от 8 часа и половина.

За първи път през кампанията ЦСКА допусна попадение в периода между 61-ата и 75-ата минута. Той е най-силен за армейците, като тогава те са се разписали цели 12 пъти.

Червените инкасираха първи гол от корнер в първенството.

Снимка: Lap.bg