Апелативната комисия на БФС счита жалбата на ЦСКА за допустима и насрочи ново заседание на 10 май, като изиска представяне на допълнителни доказателства.

Както е известно, Дисциплинарната комисия наказа ЦСКА с два мача без публика заради инцидентите на дербито с Лудогорец, заради които срещата бе прекъсната за около 20 минути пред втората част.

"Червените" обжалваха наказанието с мотива, че няма сериозно пострадали от хвърлените по терена предмети.

Решение на Апелативната комисия на БФС:

Относно : Жалба на ПФК „ЦСКА-СОФИЯ“ АД, срещу решение на ДК при БФС от 02.05.2023 година  

Апелативната комисия, разгледа постъпилата жалба  от ПФК „ЦСКА-СОФИЯ“ АД, с която се иска  преразглеждане на наложените наказания срещу решение на ДК при БФС от 02.05.2023 година, в частта с което е наложено наказание, по реда на чл.37, ал.1, т.4, б, (Б), предложение 1, във връзка с чл.6 ал.7 от ДП на БФС 2022/2023 и в цялост на наложената имуществена санкция спрямо ПФК „ЦСКА-СОФИЯ“.

Апелативната комисия, след като се запозна с жалбата и решението на ДК при БФС

                                   Реши:

Счита жалбата за допустима и насрочва заседание на Апелативната комисия за 10.05.2023г., за вземане на решение по същество, като изисква представяне на допълнителни доказателства, както следва:

Видеозапис от обжалваните в срещата моменти.
Да се поканят за изслушване :
Законен представител или надлежно упълномощено лице от ПФК „ЦСКА-СОФИЯ“ АД
Председателя на ДК или упълномощен от него друг член от ДК
Георги Николов Кабаков – гл. съдя и Диян Христов Вълков – ас. съдия на футболната срещата от 28 кръг на ППЛ между отборите на ПФК „ЦСКА-СОФИЯ“ и ПФК Лудогорец 1945.