Централният защитник на ЦСКА Амос Юга няма да стартира от първата минута в домакинството на Локомотив Пловдив в събота от 21:00 часа. Централноафриканецът за пореден път бе лесно надбягван от противниковите нападатели при равенството с Лудогорец, а допусна и груби тактически грешки при изнасянето на топката, което сериозно е ядосало треньорския щаб.

Опциите за негов заместник са две – младият Християн Петров и Енес Махмутович, който се завръща след изтърпяно наказание. Не е изключено дори и двамата да стартират от първата минута, като от титулярите да изпадне и капитанът Матей, позволил да бъде надскочен от Тиаго при втория гол на орлите. Това решение обаче щабът на армейците ще вземе в следващите дни.

Както „Тема Спорт“ вчера писа, сред 11-те на Илич ще се завърне голмайсторът Дюкенс Назон, започнал от пейката в Разград заради травма в коляното. Нападателят ще трябва да бъде изключително внимателен срещу Локо Пд, тъй като при евентуален жълт картон ще пропусне оставащите два мача до края на сезона. Застрашен от санкция е и Иван Турицов, който има 4 официални предупреждения през кампанията и може да изгледа принудително от трибуните един двубой на тима.

Такова наказание срещу Локомотив Пловдив ще изтърпи Станислав Шопов, който бе декориран за пети път през сезона срещу Лудогорец. Срещата ще пропусне и помощникът на Саша Илич Милорад Пекович, който бе изгонен през първото полувреме в Разград.