Бившият директор и футболист на ЦСКА Георги Илиев коментира пред „Тема Спорт“ битката за титлата. Майкъла каза какво му е направило впечатление в дербито в Разград и сподели очакванията си за оставащите мачове в плейофите.

Г-н Илиев, колко трябва да съжалява ЦСКА, че не победи Лудогорец в Разград?

–       Получи се равностоен мач. ЦСКА игра по-добре от Лудогорец. Имаше две дузпи – за гостите и за домакините, но не бяха отсъдени по преценка на Кабаков. Червените се представиха по-добре и заслужаваха да победят. Може би при 2:1 се уплашиха и не продължиха агресивната си игра. Вместо да вкарат още един-два гола, се дръпнаха да пазят резултата и видяхме какво стана. Допуснаха се много грешки в защитата и Лудогорец вкара елементарни голове. Това трябва да се коригира от треньорския щаб. Не може в първите минути на второто полувреме да ти отбележат попадение. Абсурдно е, когато си направил обрат. Добро впечатление направи след мача, че двата щаба проявиха коректност един към друг. В момента ЦСКА играе по-добре от Лудогорец и се надявам, че разградчани ще сбъркат в оставащите мачове. На червените им трябва едно равенство на опонента и стават шампиони, но армейците трябва да победят в трите двубоя. Най-вече в последната среща с Левски. Това ще бъде страхотно – сините да направят ЦСКА шампион. При последната им победа Локо Пловдив изобщо не се напрегна. Излезе, като да загуби мача.

Как очаквате да изглежда Локо Пловдив в предстоящия мач с ЦСКА?

–       Мисля, че ЦСКА ще победи, но ще бъде много тежък двубой, ако Локо Пловдив играе така, както може. Според мен ще се вложат на сто процента, но очаквам червените да спечелят.

Как ще коментирате и декларациите след двубоя в Разград?

–       Стига са се оправдавали. Съдията (б.а. – Кабаков) не попречи и на двата отбора да им отбележат по два елементарни гола. Не трябва да се пускат такива декларации, за да си чистят имиджа. Несериозно е. Кой попречи ЦСКА да победи с 2:1? Никой не е виновен. Двата тима показаха, че заслужават да са на първите позиции в класирането, защото направиха добър мач за България. В момента червените стоят по-добре на терена и се надявам в следващите двубои Лудогорец да допусне грешка. Но това са пожелания, защото знаем как разградчани си взимат важните мачове.

ЦСКА като че ли пропусна отлична възможност да се доближи максимално до титлата?

–       Защо само за мача в Разград? Защо ЦСКА не победи в София? Три пъти на празна врата излизаха и не могат да вкарат. Кой им попречи? Побеждаваш в София и им правиш четири точки разлика. Да не би съдията да им попречи тогава. Губиш мача на „Армията“ пред тази фантастична публика. ЦСКА игра по-добре от Лудогорец, но гостите спечелиха след един удар, а червените изпуснаха три-четири гола. Сами са си виновни. Правиш разлика и тя остава до края. Пропуснаха да спечелят този важен мач.

Ще има ли честна игра до края на шампионата?

–       Когато дойдат последните мачове, и започва да се говори за феърплей. В живота няма такъв. Не виждаме ли, че в България не се играе добър футбол. Не трябва само да се оправдават със съдиите за неща, за които в много пъти са виновни клубовете и играчите. За мен Черно море играе много добър футбол. Същото се отнася и за Левски в големи периоди от мачовете. ЦСКА поддържа високо ниво през цялата година. С тези футболисти, с които разполага, Саша Илич се справя отлично. Има две задачи пред клуба – да стане шампион и да стартира строежа на стадиона. Дано се стигне до драматичен последен кръг и с победа над Левски ЦСКА да стане шампион. Все си мисля, че Лудогорец ще направи едно равенство в оставащите им мачове, защото не играят добре и са слаби в защита.

Снимка: Lap.bg