Още два мача от Първа лига ще се изиграят днес. От 18,45 часа е битката за оцеляване между Пирин Благоевград и Ботен Враца, а в 20,30 започва двубоят от първата шестица ЦСКА - Локомотив Пд.

"Червените" нямат право на грешка. Тимът на Саша Илич продължава да играе добре и се старае да измести Лудогорец, като 3 мача преди края разликата е само една точка. Всяка една стъпка накриво в оставащите двубои ще струва прекалено скъпо на претендентите за титлата.

Въпреки че по-рано тази година (4 март) именно "смърфовете" успяха да измъкнат точка - 1:1 срещу състава на "червените" на "Армията", то пловдивчани трудно ще повторят това постижение в тази среща. Домакините са мотивирани и ще се раздадат максимално, за да не допуснат грешка в битката за върха, която може да се води и до последния ден на сезона.

Локомотив Пловдив по всяка вероятност отново няма да може да разчита на вратаря, който Томаш наложи във времето - Динко Хоркаш. Причината е, че той продължава да се възстановява от контузия. На практика хърватският страж е аут от края на сезона, след като счупи кутре при успеха над Левски с 1:0 в последния кръг на редовния сезон. До този момент той мачовете в плейофите, а на негово място се подвизава Илко Пиргов.

Притеснения обаче изпитва и Саша Илич поради контузии, след като Галин Минков и Жеферсон се възстановяват от известно време, Назон се нарани преди дербито с Лудогорец, а Браян Морено - по време на него. В лазарета е и Брадли де Нойер, който ще се възстановява поне до края на календарната година след контузия при символичното домакинство на Черно море.

Ботев Враца вече се е спасил, докато Пирин отчаяно се нуждае от точки. "Орлетата" напоследък играят доста посредствено и това застрашава оцеляването до края на кампанията. За хората на Христо Янев срещата е от огромно значение.