ЦСКА отново излезе на първото място! "Червените" треснаха 1:0 Локо на "Армията" и си върнаха лидерската позиция 2 кръга преди края.

Те водят 2 точки пред хегемона в България Лудогорец. Разградчани обаче са с мач по-малко. "Орлите" утре гостуват на ЦСКА 1948.

Единственият гол вкара Юрген Матей. Така бранителят се реваншира за пропуснатата дузпа в края в мача от редовния сезон между двата тима. Тогава при резултат 1:1 капитанът на "червените" изпусна да донесе ценния за тима си успех в началото на март.

Саша Илич направи няколкото промени в състава спрямо двубоя срещу Лудогорец (2:2. Атаката повежда Дауда Бамба. Най-добрият в Разград - Тобиас Хайнц, изненадващо е извън групата.
Грешникът за първия гол на Лудогорец - Амос Юга, днес започна в средата на терена, а не като защитник. На Лазар Туфегджич също му е гласувано доверие и той започва от първата минута.

Лидерът на Локо (Пд) - Димитър Илиев, пък бе оставен на пейката.


В 7-ата мин Бамба опита да стреля от близка дистанция, но шутът му бе блокиран от стража на Локо.

Малко след това Туфегджич стреля. Топката рикошира коварно, ала вратарят на пловдивчани се все пак изби и спаси тима си.

В 25-ата мин ЦСКА откри. Вион центрира от корнер, Линдсет отклони към Матей, който прониза Хоршач. За нидерландеца това бе първи гол за "червените" през този сезон.

В следващата атака Гарсес получи в наказателното поле. Офанзивният играч на "армейците" се измъкна от опеката на бранителите и стреля, но шутът му излезе в аут.

ЦСКА поиска дузпа в 38-ата мин. При центриране от фаул Енес Махмутович падна на земята в пеналта на гостите. Играчът на "червените" претендираше за дузпа, но реферите оставиха играта да продължи.

В края на първата част Юга пропусна да удвои отново след статично положение. Вион прати топката на главата на съотборника си, но ударът му мина встрани от вратата на Локо.

На полувремето за пловдивчани се появи Димитър Илиев.

В 54-ата минута Линдсет пусна към Бамба, който шутира силно, а Хоркаш спаси, въпреки че не бе убедителен.

Малко по-късно Илиев бе изведен на чиста позиция в първите минутки на втората част. Ударът му обаче бе блокиран от играч на "червените".

В 71-ата мин гредата спаси Локо. Играчът на ЦСКА проби по лявото крило. Той преодоля Мартин Паскалев, влизайки навътре в наказателното поле на Локо и стреля, но ударът му срещна десния страничен стълб.

Четвърт час преди края Димитър Илиев бе съборен от Енес Махмутович в наказателното поле.

След преразглеждане с ВАР обаче съдиите решиха, че няма основание да бъде свирена дузпа, въпреки че очевидно имаше задържане от играча на "армейците".

Кареасо бе изведен в наказателното поле на Локо в края на редовното време. Той пусна успореден на голлнията пас към Назон. Нападателят от Хаити от 3 метра обаче не успя да вкара на празна врата. Секунди по-късно страничният съдия обаче вдигна флага си за засада по-рано в атаката на "армейците".

Бисмарк Чарлз вкара в последната минута от добавеното време. Дълбоката резерва в състава на "червените" получи  асистенция от Кареасо, но голът му бе отменен заради засада.

ЦСКА - Локо (Пд) 1:0

Голмайстор: 1:0 Матей (25)

Стартови състави:

ЦСКА: Густаво Бусато, Християн Петров, Юрген Матей, Енес Махмутович, Иван Турицов, Тибо Вион, Амос Юга, Лазар Туфегджич, Джонатан Линдсет, Дауда Бамба, Маурисио Гарсес


Локомотив (Пловдив): Динко Хоркаш, Йосип Томашевич, Хорхе Сегура, Мартин Паскалев, Матеус Да Силва, Христо Иванов, Георги Каракашев, Пиер Зебли, Джовани, Бабакар Дион, Ерик Сорга