Един от ключовите футболисти за ЦСКА през пролетта Тобиас Хайнц ще бъде на разположение на треньора Саша Илич за следващия двубой на тима. Армейците посрещат ФК ЦСКА 1948 Сф в събота от 18:00 часа в последното си домакинство за кампанията.

24-годишният норвежец отпадна от групата на червените непосредствено преди срещата с Локомотив Пловдив, спечелена с 1:0. След нея Илич обясни, че причина за отсъствието му е сериозен семеен проблем, който го е принудил да се прибере в родината си. Става дума за заболяване на негов близък роднина.

„Тема Спорт“ научи, че до часове Хайнц трябва да бъде обратно у нас, като той ще се присъедини към утрешната тренировка на ЦСКА. Ако всичко е наред, норвежецът ще вземе участие в мача с тима, домакинстващ в Бистрица. Именно на стадион „Витоша“ Тобиас отбеляза и дебютното си попадение с червената фланелка, като донесе победата с 1:0 на 12 март.

За втори път в последните два сезона се налага футболист на ЦСКА да пътува до родината си заради проблеми в семейството. Припомняме, че през миналата пролет Греъм Кери пропусна няколко срещи на тима, за да бъде до съпругата си, която се бореше с коварно заболяване.

Впоследствие това се превърна и в основна причина ирландецът да напусне като свободен агент през лятото и да се завърне на Острова, където носи екипа на Сейнт Джонсън. Техничният левичар е твърд титуляр в състава на светците, които завършиха в долната половина на таблицата в Шотландия.

Срещата с Локомотив Пловдив е първата, която Хайнц пропусна, откакто се присъедини към ЦСКА в началото на годината. Той вече има на сметката си 14 мача в първенството, в които вкара два гола – на ФК ЦСКА 1948 Сф и Лудогорец и се отчете с две асистенции.