Последните две срещи на ЦСКА за сезона ще преминат при огромен интерес. За първи път от десетилетие насам армейците са толкова близо до шампионската титла, като се нуждаят от 6 точки, за да вдигнат за 32-и път най-значимия трофей у нас.

На пътя на червените до голямата цел стоят ФК ЦСКА 1948 Сф и Левски. Двубоят с тима, домакинстващ в Бистрица, е в събота от 18:00 часа на „Българска армия“, а вечното дерби от последния кръг е насрочено за сряда, от 18:45 часа на „Васил Левски“.

Еуфорията сред привържениците на ЦСКА е голяма, като над 15 000 привърженици ще подкрепят възпитаниците на Саша Илич в сблъсъка с ФК ЦСКА 1948, а на националния стадион се очакват около 35 000 червени и сини фенове. Така общо около 50 000 ще гледат последните два мача на ЦСКА за сезона, пише "Тема:Спорт".

Очертава се вечното дерби да е ключово за амбициите и на двата съперника. Твърде вероятно е в последния кръг да се решава както битката за шампионската титла, така и тази за третото място. Както е известно, то ще даде директна квота за Лигата на конференциите, а четвъртото място ще прати на бараж. В тази борба са въвлечени ФК ЦСКА 1948 Сф и Левски.

През тази пролет стадион „Българска армия“ вече веднъж бе пълен до краен предел. Това се случи при домакинството на Лудогорец в края на април. Мощната подкрепа обаче не успя да помогне на тима, воден от Саша Илич, който допусна поражение с 0:1. В събота съперник ще е ФК ЦСКА 1948 Сф, а хилядите червени фенове по трибуните ще се надяват на различен развой на двубоя.