Изключително важният двубой с ФК ЦСКА 1948 Сф ще бъде последното домакинство на ЦСКА за сезон 2022/23. Предвид обявената цел реконструкцията на стадион „Българска армия“ да започне през лятото, в последните дни в червената общност се чудеха дали съботният мач няма да бъде последен на съоръжението в настоящия му вид.

„Тема Спорт“ съобщава, че предвид тромавите процедури, свързани с различни документации, строителните дейности ще стартират най-рано през септември.

ЦСКА със сигурност ще започне и следващата кампания на „Българска армия“, а това е и стадионът, заявен от червените пред УЕФА за първите кръгове от квалификациите на европейските клубни турнири. Както е известно, след като реконструкцията на „Армията“ най-накрая започне, ЦСКА ще домакинства на националния стадион „Васил Левски“.

Припомняме, че в края на април от клуба представиха пред обществеността идейния си проект за начина, по който ще изглежда „Българска армия“. Той бе одобрен и от Министерството на спорта, а след това общото дружество между ЦСКА и държавата „Българска армия имоти“ кандидатства с него за разрешение за строеж.

Според предварителните планове реконструкцията трябва да отнеме 18 месеца. Новият дом на армейците ще бъде най-модерното спортно съоръжение у нас, като капацитетът му ще е 16 000 седящи места. Стойността на проекта пък ще е между 80 и 90 милиона лева. От ЦСКА на няколко пъти увериха, че тя няма да повлияе на бюджета на представителния отбор.