Треньорът на ЦСКА Саша Илич има сериозни въпросителни около състава преди мача срещу Левски от последния кръг на сезона, който ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" на 7 юни (сряда) от 18:45 часа.

"Червените" се нуждаят единствено от победа, за да запазят надежди за титлата, тъй като изостават на точка от шампиона Лудогорец и имат по-лоши показатели в преките двубои с разградчани, които по същото време гостуват на Черно море във Варна.

Наставникът на "армейците" има кадрови притеснения в нападение, след като двамата му основни реализатори не са напълно здрави. Маурисио Гарсес, който има 10 гола и 2 асистенции в 31 мача от шампионата, е с мускулно разтежение и днес тренира на облекчен режим.

Голмайсторът на тима Дюкенс Назон, който е със 17 попадения в Първа лига, пък се оплаква от болки в коляното и също се готви по специална програма с по-леки натоварвания, като по всяка вероятност отново ще остане резерва, както и в предишните три мача на ЦСКА. Браян Морено също е контузен.

Полузащитникът Джонатан Линдсет пък е със сериозно мускулно разтежение. 

Илич няма да може да разчита и на централните защитници Мено Кох, който е наказан, както и на Юрген Матей, който отпада заради травма на коляното, както и на трайно контузеният Брадли Де Ноойер. Това налага сръбският спец за заложи на схемата 3-5-2, в която в отбрана ще действат Енес Махмутович, Амос Юга и Християн Петров.

Съперникът Левски се нуждае от задължителна победа в борбата за третото място и директна квота за Лигата на конференциите, след като изостава на 2 точки зад ЦСКА 1948, който приема Локомотив Пловдив и дори с равенство ще си гарантира спечелването на бронзовите медали.