Временният треньор на Левски Елин Топузаков очаквано ще направи пълна промяна по състава за вечното дерби и единайсеторката няма да има нищо общо с тази от Разград в предишния кръг. Различна ще е и схемата – тимът ще се върне към стандартното 4-2-3-1, пише "Тема:Спорт".

Пред вратаря Пламен Андреев в центъра на защитата ще са Ноа Сонко Сундберг и Келиан ван дер Каап. По фланговете се завръщат Жереми Петрис и Цунами. Последният ще е титуляр, въпреки че има 8 жълти картона на сметката си и при нов ще пропусне задаващия се бараж за Лигата на конференциите.

В халфовата линия ще са Андриан Краев и Филип Кръстев. Последният има болки в коляното, но те не са сериозни и националът ще ги преодолее. В ролята на плеймейкър ще влезе Илиян Стефанов. Това означава, че Ивелин Попов ще е резерва. Атаката ще бъде водена от Рикаединьо, а по фланговете ще нападат Роналдо и Велтон.

Левски ще бъде освободен в дербито, което предполага тимът да заложи на по-офанзивни действия. Очаква се сините да опитат да пресират високо противника в началото и да вземат инициативата. На „Герена“ разчитат много и на пробиви от Роналдо и Велтон, които получиха почивка миналия кръг.

Треньорът на ЦСКА Саша Илич пък трябва да се справя със сериозни кадрови проблеми. Припомняме, че след последния двубой с ФК ЦСКА 1948 Сф с тежка контузия към лазарета при Брадли се Нойер и Браян Морено се присъедини и капитанът Юрген Матей. Той е със скъсани връзки и ще отсъства от игра поне половин година.

Освен това с разтежения са Джонатан Линдсет и Маурисио Гарсес. Те не тренираха пълноценно вчера, като със сигурност няма да започнат, а в последния момент ще стане ясно дали ще попаднат в групата за мача.

В отсъствието на всички тези футболисти в защита ще стартира триото Махмутович, Юга и Християн Петров. По фланговете ще действат Вион отляво и грешника от последния мач Турицов отдясно.

В центъра на терена единствен за мястото си е сигурен Марселино Кареасо, а до него ще бъдат поставени двама измежду Жеферсон, който не е играл от месец и половина заради травма, Шопов, Туфегджич и Хайнц.

Твърде вероятно е обаче в отсъствието на Гарсес норвежецът да бъде изтеглен в по-предни позиции и да си партнира на върха на атаката с Назон. Хаитянинът ще се завърне сред титулярите, след като в последните мачове започваше от пейката заради болки в коляното.