27-годишният Майкъл Естрада – това е националът на Еквадор, който преди броени часове спрегнаха в Южна Америка като потенциален нов нападател на родния ЦСКА.

Неговият агент – Гонсало Варгас, сподели в родината на играча, цитиран от bolavip.com, че армейците са в пряка битка с втородивизионен испански клуб за правата на централния нападател.

Съвсем скоро ще изтече наемът на Естрада в Мексико, където от година насам се подвизаваше за Круз Арул като преотстъпен от Депортиво Толука. Той бе продаден от Индепендианте през 2020 г. срещу 2.70 милиона евро.

През последната година записа 24 срещи, в които се отчете с едва 3 гола и 1 асистенция. Това обаче не му попречи да получи повиквателна около Мондиал 2022 за сметка на бившия червен таран – Жорди Кайседо, припомня Тема спорт.

Пред медиите в Еквадор Варгас уточни, че интерес има и от два местни клуба, но най-голяма е вероятността клиентът му да акостира в Европа.

До този момент той не е напускал на клубно ниво Северна и Южна Америка, след като има общо 249 официални срещи, разпределени между Депортиво Толука, Индепендиенте, Макара, Ел Национал, Круз Азул и Ди Си Юнайтед.

Снимка: БГНЕС