ЦСКА не се възползва от възможността да откупи правата на Маурисио Гарсес от третодивизионния бразилски Бруске за 650 000 долара. Тази опция бе залегнала в договора за преотстъпване на нападателя, но изтече вчера, 15 юни.

Армейците нямат никакво намерение да плащат толкова голяма сума за 26-годишния футболист, който е изключително слаб технически. Червените все пак могат да задържат Гарсес, но само при положение, че Бруске приеме оферта, която е над два пъти по-ниска от въпросните 650 000 долара, записани в договора му за откупуване.

Бруске се намира в сериозна финансова криза и се надява именно чрез продажбата на Гарсес да вкара свежи средства в клубната хазна, пише Тема спорт. Ако не се стигне до обрат, нападателят ще се завърне в бразилския тим, с който е парафирал до 2026 година. Окончателна яснота по въпроса ще има през следващата седмица.

Гарсес пристигна в ЦСКА в началото на 2022 година, а през този сезон записа общо 40 участия във всички турнири, в които се отчете с 12 попадения – 10 в първенството и по 1 за Купата на България и Лигата на конференциите. Той е много силен на втория етаж, но има огромни технически дефицити.

Снимка: Lap.bg