ЦСКА няма да жали средства в борбата за шампионската титла през следващия сезон, пише "Тема спорт"

През изминалата кампания армейците бяха изключително близо до трофея, но в крайна сметка останаха с празни ръце за сметка на Лудогорец. Както вече писахме, в Борисовата градина стягат мащабна селекция в опит да затвърдят силните си позиции, а за целта ще бъдат извадени и няколко милиона.

Още през миналото лято червените предприеха смяна на курса и спряха да разчитат изцяло на свободни агенти, а за няколко футболисти като Джонатан Линдсет, Брадли де Нойер и Марселино Кареасо бяха платени трансферни суми. Сега тази тенденция ще продължи, като ЦСКА вече е отправил по-високи оферти, отколкото за въпросните играчи. През лятото на „Българска армия“ ще пристигнат между 7 и 9 нови футболисти, а поне половината от тях ще бъдат купени от клубовете, с които са обвързани. Това ще бъде и най-скъпото трансферно лято за червените от над 15 години.

Техните най-високоплатени селекции датират от летата на 2002 година (тогава сред привлечените са Велизар Димитров, Емил Гъргоров, Жоао Карлос), 2003 г. (Лео Лима, Родриго Соуса) и 2007 г. (нападателят Ней, защитникът Никола Вуядинович). Тази селекция предшества и последната досега титла на ЦСКА от сезон 2007/2008.

31-кратните шампиони ще се подсилят във всички линии, като водеха преговори за еквадорския национал Майкъл Естрада. Нападателят, който е собственост на мексиканския Толука е следен от няколко клуба, сред които Пумас и Емелек, а към момента е по-вероятно да остане от другата страна на Атлантическия океан, отколкото да пристигне в Европа.

Снимка: БГНЕС