Нападателят на еквадорския национален отбор Майкъл Естрада продължава да се счита за сигурно ново попълнение на ЦСКА, научи „Тема Спорт“. Армейците са свързвани още с Матиас Фаетон и Рони Карийо, но това не означава, че преговорите с Естрада са пропаднали.

Причината трансферът на стрелеца все още да не е обявен е, че той не е получил нужните документи, за да пристигне у нас и да бъде представен официално като ново попълнение на 31-кратните шампиони. Когато това се случи, Майкъл ще позира с червената фланелка и ще се присъедини към лагера на тима в Австрия.

Нападателят за първи път през кариерата си ще играе в Европа. Има общо 40 участия и 8 отбелязани гола за националния отбор на Еквадор, като бе предпочетен пред бившия нападател на армейците Жорди Кайседо за световното първенство в Катар.

Той не попада в сметките за есенния полусезон на Депортиво Толука, който през 2020 г. плаща 2.7 милиона евро на еквадорския Индепендиенте за правата му. През миналата година записва 24 двубоя и 3 попадения за Крус Асул, а преди това е бил преотстъпен и в американския ДиСи Юнайтед, за който изиграва 16 мача и вкарва 4 гола.