Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че не е искал отлагане на мача с Лудогорец от третия кръг, както не би желал и такова с ЦСКА в предстоящия четвърти. По програма белите гостуват на „Армията“ в неделя от 18:45 часа. До такъв развой може да се стигне, ако червените елиминират румънския Сепси, но трябва да стане чудо, след като загубиха у дома с 0:2.

Явно вярвате в задгробния живот“, каза босът на Славия по отношения крайния успех на армейците.

„Аз нито съм искал с Лудогорец да отлагаме мача си, нито и сега бих желал с ЦСКА. Срещите трябва да се играят. После, в края на есенния дял, ще се съберат да играем сума ти двубои в лошото време. Не искам да коментирам треньорската промяна при ЦСКА. Най-добре е да си гледаме в нашата паница“, добави Стефанов пред „Тема Спорт“.

Извънредната пауза в шампионата Славия запълни с контрола срещу израелския Секция Нес Циона. Тя обаче се игра само в едно полувреме и бе прекратен след скандално поведение на наставника на евреите. Той потърси саморазправа с играчи на белите.

„С тях винаги е така. Аз, ако не беше това отлагане на двубоя с Лудогорец сигурно нямаше да играят тази контрола с израелския клуб“, категоричен бе президентът на столичани.

Относно селекцията той добави: „Засега няма нищо по отношения на воходящи и изходящи трансфери. Имаме си отбор“. Славия започна кампанията с победа над Етър на „Ивайло“ и загуба от Ботев Враца като гост.

„Бакеро лесно се адаптира към отбора и българския футбол. Трябва другите да се адаптират към него“, категоричен бе Венци Стефанов. Вратарят на белите Светослав Вуцов, който се възстановява от операция се очаква да се завърне в игра в края на август за двубоя с ФК ЦСКА 1948 Сф.