Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро е поискал нови попълнения за 3 позиции, пише „Тема Спорт“. Това се е случило на среща между младия специалист и ръководни фактори на „Армията“ след неприятната загуба с 0:3 от Лудогорец в Разград в неделя.

Любопитно е, че преди нея наставникът каза в две свои медийни изяви, че не се нуждае от нови играчи. Той подчерта, че е треньор, който се задоволява с наличния потенциал на състава си. „Можем да купим двама нови нападатели. Но тогава клубът може да се запита: „Каква е ролята на треньора?“. Задължението да изстисквам максимума от наличните футболисти е напълно мое“, каза наскоро Ел Маестро.

Той обаче стартира втория си престой начело на ЦСКА с две тежки поражения от Сепси и Лудогорец и домакинско равенство със Славия. Затова и на спешна среща между него и ръководството се е стигнало до извода, че тимът все пак се нуждае от подсилване.

Сърбинът с британски паспорт е отчел дефицити на три позиции в състава. Той е поискал опитен ляв бек, вътрешен халф и централен нападател. Отляво на отбрана ЦСКА разполага само с младия и неопитен Сейни Санянг, а на този пост по принуда е ползван и Тибо Вион. Единственият натурален опорен полузащитник пък е контузеният в момента Амос Юга. На върха на атаката проблемите също са налице. Назон е извън форма, а Естрада е с наднормено тегло и контузия в коляното, които не му позволяват да играе повече от 20-30 минути.

ЦСКА ще привлече минимум двама нови футболисти преди затварянето на трансферния прозорец, а при благоприятно стечение на обстоятелствата на „Армията“ може да помислят и за взимането на още един флангови играч.

Снимка: Lap.bg