Доскорошният наставник на ЦСКА Саша Илич е близо до поемане на Ботев Пловдив. Очаква се сръбският специалист да замени на поста Станислав Генчев, който по-рано днес е получил документи за освообждаване заради незадоволителните резултати на „жълто-черните“ от началото на сезона – две равенства и четири загуби, пише „Спортал„.

Кардиналните промени започнаха още вчера, като прокуристът на канарчетата Асен Караславов и пресдиректорът Тодор Благов вече не са част от жълто-черните. Радостин Кишишев пък бе назначен за оперативен мениджър и ще отговаря за административната и оперативна дейност на Ботев Пд.

За последно Саша Илич водеше ЦСКА, но в края на юли бе уволнен след едва третия официален мач за сезона – загубата с 0:2 от Сепси в Лигата на конференциите. 45-годишният наставник беше много близо до това да направи “червените” шампиони през миналата кампания, но отборът му остана на една точка от Лудогорец в борбата за титлата.

Ботев може да бъде третият тим на клубно ниво, начело на който застава Илич. Преди ЦСКА той работи в сръбския Чукарички.