Амос Юга е готов да се завърне на помощ на ЦСКА. Националът на Централна африканска република пребори контузията и тренира на пълни обороти, пише Труд. Очаква се да попадне в групата, а и в състава на „червените“ за домакинството срещу „Черно море“, един от лидерите в Първа лига. Откакто Нестор Ел Маестро е треньор на ЦСКА, не е могъл да използва Юга. Универсалният халф се контузи още по времето на Саша Илич.

Браян Морено, който оп половин година не е играл заради контузия, също вече е на разположение. През миналия сезон колумбиецът вкара осем гола и бе сред най-резултатните в ЦСКА. Проблеми с коляното обаче го извадиха за дълго от терена.

Под въпрос за двубоя с „Черно море“ е друг колумбиеца – Марселино Кареасо. Халфът два пъти ходил при сръбската лечителка Марияна и би трябвало да може да излезе на „Българска армия“ в събота. Не така седят нещата с Данило Асприля. Третият колумбиец в ЦСКА все още не тренира заради болки в коляното. Не е ясно кога ще може да е на линия.

ЦСКА победи три пъти „Черно море“ през миналия сезон в Първа лига, без да допусне гол. Голямата горчилка обаче остава от пролетния четвъртфинал за Купата на България на „Армията“, когато варненци спечелиха с 2:1 и убиха мечтата на „червените“ за трети пореден финал. Сега „Черно море“ е лидер заедно с „Локомотив“ (Пд), а в миналия кръг спечели срещу „Лудогорец“.

Снимка: БГНЕС