Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов  коментира пред „Мач Телеграф” тежката ситуация, в която се намира ЦСКА. Той заяви, че иска да гледа повече български футболисти в състава на „червените”.

„Докато в състава на ЦСКА 50-60% от играчите не са българи, нищо няма да стане. Или трябва да се купуват добри и скъпи играчи, но това няма да е изгодно. По-добре е да се захванем с школите и да се работи с тях. Виждаме и националният отбор в какво положение се намира. Искаме всичко наготово. Ако може без пари да вземем добри играчи. Това няма как да стане! Няма такъв филм. За тези години, откакто ЦСКА не е ставал шампион да бяха направили една хубава школа и да сложат треньори, които са преминали през ЦСКА и знаят какво означава този клуб, щеше да е добре. Можеше да има няколко добри футболисти за това време, на които да се разчита, а след това да ги продадеш на добра цена. Българските отбори напълно са се побъркали. Даваме за никакви футболисти сума ти пари. Нямам против да им се плаща, защото всеки труд се заплаща, обаче ти да му даваш една шапка пари, а той да не дава нищо. Не става! Не може така. Но клубовете са си виновни”, започна Никодимов.

„Ако бях аз начело на отбора в този момент, вероятно щяха да са ме изгонили вече. След мача с Черно море се чуха викове оставка. Имало е лошо отношение преди и към мен. Въпреки че нещата не са били толкова трагични, както сега. Имаше кризи, което е нормално за всеки един отбор. Изгониха всички бивши треньори и футболисти от ЦСКА и сега ще ползват хора, които нямат вероятно нищо общо с професията. Трудно отборът ще се вдигне и намеси в битката за титлата. Видяхме в предишните години какво се случи. Почти при равни точки с Лудогорец не успявахме да вземем титлата. Миналия сезон една дузпа ни лиши от трофея. Сега колко точки сме назад… Как ще стане?! И дори и да стане, ще отидем в Европа и ще ни бият с три или четири гола… Сега предстои мач с Берое като гост. Те имат също много чужденци в състава си. Няма да е леко. Те са отбор с традиции. Ще гледаме поне международен мач. С толкова чужденци в двата състава, друго няма какво да очаквам. Срещу Черно море имаше един българин в състава. Ако това е ЦСКА, да ме извиняват, но аз не съм от този отбор. Искам поне пет души българи в състава да гледам. Поне да са 50-60%. Но 11 играчи само един е българин. Не става така”, завърши Паро.

Снимка: Lap.bg