Адалберт Зафиров е капитан на отбора, донесъл последния златен дубъл за ЦСКА през 1997 година. Впоследствие той няколко години работи в школата на клуба, помощник-треньор е в първия отбор, а през пролетта на 2010-а за няколко месеца и води представителния тим.

Син е на легендарния защитник Иван Зафиров-Копата, който е 9-кратен шампион на България и втори в историята по участия с червената фланелка (340). Бившият бранител на германските Арминия Билефелд и Унион Берлин говори пред „Тема Спорт“ за турбулентното начало на сезона на „Българска армия“.

„Тимът беше на една пропусната дузпа от шампионската титла. Освен това почивката беше твърде кратка за „освежаване на главите“ и излизане от този своеобразен шок. Така че според мен проблемите са изцяло психологически, а не технически. Все пак изпълнителите са почти същите от миналия сезон, а тогава те показаха, че могат да се борят за титлата.

Шансовете за титлата са същите като през миналия сезон. Дори Лудогорец след продажбите на Тиаго и Десподов изглежда по-слаб… Колкото до Левски – да, имаха няколко успешни мача, ако броим отпадането от евротурнирите за успех… Честно казано, не виждам да са направили нещо кой знае какво в Европа, а виждаме, че и в първенството се мъчат. Така че не мисля, че са кой знае колко страшен отбор през тази година. Заблудени фенове имат своите мечти, но трудно ще ги постигнат…“