Двама от футболистите, които започнаха като титуляри за ЦСКА при победата с 2:1 над Ботев Пловдив в петък, не взеха участие във вчерашната тренировка на тима. Става за дума за напусналите терена с контузии Браян Кордоба и Марселино Кареасо.

Защитникът бе заменен още преди почивката, когато се хвана за левия аддуктор и се наложи да бъде изнасян на носилка. В доста любопитен, но и неприятен за футболиста момент тя беше изпусната от хората, които я носеха, което доведе до допълнителна болка за Кордоба. През втората част и Кареасо излезе накуцвайки, отстъпвайки мястото си на Емануел Шакич.

Според първоначалните прогнози колумбийският защитник на армейците със сигурност ще пропусне предстоящото в четвъртък от 20:30 часа домакинство на Локомотив София, а сънародникът му в халфовата линия все още има шансове да вземе участие в нея, пише Тема спорт. Очаква се пълна яснота за състоянието на двамата да има днес или утре.

На „Армията“ ще направят всичко възможно да вдигнат Браян Кордоба на крака за мача с Локомотив Пловдив в понеделник, но не е изключено той да пропусне както визитата на „Лаута“, така и вечното дерби с Левски на 8 октомври, неделя. В негово отсъствие Нестор Ел Маестро ще избира между Мено Кох и Енес Махмутович за партньор на Християн Петров в центъра на защитата.

Под въпрос за някоя от тези две срещи е и универсалният футболист Тибо Вион, който в последните мачове е използван като ляв бек. Французинът получи четвъртия си жълт картон от началото на сезона на „Колежа“ и при следващо официално предупреждение ще бъде наказан.

Снимка: Lap.bg