Реконструкцията на стадион "Българска Армия" ще бъде в интерес на цялата общественост. Това ще е едно бижу в "Борисовата градина". Това заяви Филип Филипов в предаването "Арена спорт".

"В петък входирахме проекта в НАК, комисията, която трябва да издаде крайното решение за реконструкцията на ст. "Българска Армия". Ние не се съмняваме в положителния отговор. Очакваме крайното становище до края на седмицата, след което ще придвижим документацията до главния архитект на София. В момента, в който бъдат разписани документите, ще затворим стадиона, ще започнем събарянето на стадиона, което ще отнеме 2-3 месеца. Срокът за построяването на новия стадион е 18 месеца", обясни изп.-директор на ЦСКА.

Той съобщи, че "червените" ще домакинстват през това време на Националния стадион "Васил Левски".

"И Саша Илич и Ел Маестро са много добри треньори. Ел Маестро пое отбора в много тежък момент, но успя да преобрази отбора за два месеца и да играем добър футбол. Той изведе отбора от кризата", обясни Филипов.

"Според мен мачът с Локомотив Пд ще бъде сложен, очаква ни интересен мач. Надявам се, че ние ще си тръгнем победители, но ще бъде трудно. И ние се намираме в подем, има настроение и самочувствие в отбора ни", заяви изп.-директор на "червените" по повод предстоящия двубой с пловдивския тим утре.

"ЦСКА всяка година иска да спечели титлата, прави максималното. Ще направим всичко възможно да бъдем на върха тази година", добави още Филип Филипов.

Той коментира и нивото на първенството у нас.

"Хубаво е, че ще има повече отбори, които ще се борят за първите места, конкуренцията като е силна, ще има повече напрегнати мачове, мисля, че ще бъде интересно първенство", каза Филипов.

"ЦСКА има най-голямата фенска маса, надявам се всеки да играе за себе си, защото миналата година в края на първенството се получиха не до там мачове граничещи с феърплея", обясни Филип Филипов.

Той коментира и предстоящото дерби с Левски.

"Фаворити в това дерби никога няма. Всичко е въпрос на мобилизация, на характер, на моментно състояние, мисля, че ще стане хубав мач. Искам да призова феновете, дербито да бъде наистина един празник за футбола", заяви изп.-директор на ЦСКА.