ЦСКА ще проведе зимна подготовка в Турция, пише Тема спорт. На този вариант са се спрели ръководството на "червените". Така за четвърта поредна година тимът ще има зимен лагер в югоизточната ни съседка. Планира се той да започне в средата на януари и да продължи малко повече от две седмици, като включва 5 контроли, две от които с много класни съперници.

По програма есенният дял на първенството ще завърши в периода 8-11 декември. За тогава са насрочени мачовете от 20-ия кръг на efbet Лига. В него ЦСКА приема Лудогорец, като дуелът ще е с голямо значение в битката за титлата. През пролетта шампионатът се подновява на 16-19 февруари, а тогава "червените" ще домакинстват на Ботев (Враца).

Преди време на "Армията" предпочитаха през зимата да се готвят в испанския курорт Марбея, където по дефиниция игреха контроли с много силни съперници. За последно тимът бе там през 2020 г., а треньор бе Милош Крушчич. От 2021-а обаче дестинацията бе сменена. Тогава клубът избра за подготовка Турция. Пръст в това решение имаше и пандемията от коронавирус.

В Анталия през последните години "червените" бяха водени от трима треньори - Бруно Акрапович, Стойчо Младенов и Саша Илич. Сега наред е Ел Маестро. Нестор има зад гърба си една зимна подготовка с ЦСКА - през 2018 г. Тогава отборът бе в Испания, а след незадоволителна игра в контролите, при завръщането в България наставникът бе уволнен и на негово място бе назначен Любослав Пенев. В Марбея под ръководството на Нестор отборът победи Шанхай Шенхуа и Виктория (Пилзен), завърши наравно с Бохум и загуби от Динамо (Киев), Спарта (Прага) и Академия Пушкаш.

Снимка: Lap.bg