Един от капитаните на ЦСКА Мено Кох няма да получи предложение за нов договор, пише „Тема Спорт“. Настоящото споразумение на нидерландеца изтича в края на сезона, а от януари той ще има право да преговаря с клубове, където да отиде като свободен агент през лятото.

Не е изключено и още през зимата да се стигне до раздяла между двете страни. 29-годишният централен защитник започна сезона като титуляр, но след идването на Нестор Ел Маестро и промяната на тактическата постройка треньорът започна да залага на Християн Петров и Браян Кордоба в ядрото на ариергарда. Кох се завърна на терена, когато колумбиецът получи травма срещу Ботев Пд, но в последните срещи пак бе изместен, този път от Енес Махмутович. През зимата от контузия ще се завърне и друг нидерландец – Юрген Матей, и Кох се очертава да стане пета опция за сърцето на отбраната.

През миналия месец защитникът даде интервю в родината си, в което призна, че не е наясно с бъдещето си. „Дали съм готов за ново предизвикателство? Трудно ми е да гледам по-далеч от този сезон. Току-що станах баща, така че това също е нещо, което трябва да обсъдя с моята приятелка. Възможно е от клуба да ми направят предложение за една или две години, но това още не се е случило. Може би приятелката ми иска да се върне в Нидерландия. Аз самият не бих желал да го направя, предпочитам да прекарам още няколко години в чуждестранен клуб. Дъщеря ни е още много малка, така че сега е малко по-лесно да живеем в чужбина“, заяви тогава Кох.

Договорът на друг централен защитник Енес Махмутович също изтича през лятото, като все още не е ясно дали ЦСКА ще направи стъпки за подновяването му.

Снимка: БГНЕС