ЦСКА направи грешна стъпка в похода към върха в класирането, след като завърши 0:0 с Арда на “Българска армия”. “Червените” играха със специален черен екип във връзка с утрешната 100-годишнина на А.С.23. Ретро фланелките не донесоха късмет на хората на Нестор Ел Маестро, като и двата отбора имаха положения.

Така в класирането ЦСКА остава на третата позиция с 29 точки, на две зад Локомотив Пловдив и три зад Черно море. “Червените” обаче са с мач по-малко, а отложеният двубой с Етър във Велико Търново ще бъде в сряда.

Арда е на 6-то място в класирането с 24 точки, но с два мача по-малко от лидерите. Също другата седмица в сряда тимът приема в Кърджали Левски.

Още в 5-та минута “червените” имаха шанс да вкарат, след като Назон се измъкна в наказателното поле и потърси остро подаване към Линдсет, но тпката беше пресечена от Умар Сако, а Анатолий Господинов успя да улови.

Малко след това Хайнц стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в крака на играч на гостите и отиде встрани от гредата. В 18-та минута норвежецът отново показа класа с удар от средно разстояние, но този път топката мина на сантиметри от гредата.

Малко след това Арда пожела дузпа за предполагаема игра с ръка на Емануел Шакич. Повторенията обаче показаха, че австриецът прибра ръцете си до тялото.

В заключителните минути на първата част гостите започнаха по-смело да поглеждат към противниковата врата, като Иван Тилев и Преслав Боруков имаха добри ситуации, но така и не се стигна до удар.

В 38-та минута Назон изскочи на стрелкова позиция и стреля силно, но право в ръцете на Господинов. Малко след това Махмутович стреля неточно с глава. До края на полувремето Фаетон стреля два пъти, но Господинов се намеси подобаващо и в двата случая.

Второто полувреме започна с неточни удари на Линдсет и Станислав Иванов. В 52-та минута Тобиас Хайнц отново изскочи на стрелкова позиция и отправи шут без подготовка, но в последния момент топката рикошира и излезе в аут. Постепенно напрежението се покачваше, имаше и сериозно спречкване между играчи на двата отбора, а в 65-та минута шут на Естрада от фаул намери стената. Еквадорецът направи добавка, но не успя да стреля точно.

Малко след това Естрада проби през центъра на наказателното поле и стреля с десния крак, но отново на пътя на топката застана защитник на Арда и след рикошет в тялото на Сако тя се отклони в страничната греда и излезе в ъглов.

В края на срещата Арда дори имаше възможност да измъкне трите точки. В 78-та минута Станислав Иванов беше намерен в наказателното поле и стреля, но Бусато успя да спаси. Малко след това пък шут на Преслав Боруков шутира от границата на наказателното поле и прати топката на сантиметри от вратата.

ЦСКА - Арда 0:0

ЦСКА: Бусато, Турицов, Махмутович, Петков, Шакич (46 - Вион), Юга, Хайнц, Марселино (63 - Естрада), Хайнц (87 - Шопов), Фаетон (77 - Асприля), Назон

Арда: Господинов, Принс, Сако, Крачунов, Стойчев, Юруков (79 - Хусейнов), Цонев (66 - Котев), Тилев (59 - Тетах), Иванов, Йорданов, Боруков (66 - Коконов)