ЦСКА работи усилено по зимната си селекция, като вече са набелязани три конкретни имена, с които тимът ще опита да се подсили. С въпросните футболисти се водят преговори, като целта е те да бъдат завършени до началото на трансферния период и играчите да се присъединят към състава за началото на зимната подготовка.

Армейците са се насочили основно към европейския пазар, тъй като имат повече от лимита в първенството чужденци без паспорти от ЕС (8 при възможност максимум петима да попадат в групата за мачовете). Неофициалният скаут на клуба Стойчо Стоилов вече бе на мисии в Португалия и Франция, пише Тема спорт.

Сред приоритетите в търсенето на нови футболисти са позициите ляв бек и халф. Единственият типичен ляв краен защитник в състава е Сейни Санянг. Той обаче в момента е трета опция за този пост след Тибо Вион и Емануел Шакич. Те също изпитват затруднения и ще се потърси постоянен вариант за укрепване на тази зона.

Червените ще опитат да увеличат конкуренцията и в средата на терена, където ромбът на Нестор Ел Маестро няма реална конкуренция. На няколко пъти в последните мачове Тобиас Хайнц е заменян от Матиас Фаетон, който обаче е крило и нападател, но не и халф. В ЦСКА искат да привлекат футболист с профила на Хайнц и Кареасо – раздвижен и динамичен в офанзивен план и енергичен и агресивен в защита.

Армейците ще осъществят и изходящи движения. Те ще опитат да разтрогнат договора на сърбина Лазар Туфегджич, който отказа подобно предложение през лятото. Може да се стигне и до раздяла с централния защитник Мено Кох, който след завръщането на капитана Матей от контузия ще е пета опция в ядрото на ариергарда.

Снимка: Lap.bg