Интервюто с Гриша Ганчев в подкаста „Код Спорт“ се очаква с нетърпение от футболната общественост и най-вече от феновете на ЦСКА. Днес беше публикувана по-голяма част от него.

Ето какво заяви благодетелят на „армейците“:

„Всеки ден пишат писателите – във „Фейсбук“, къде ли не. Форуми… Около 10 години има еволюция на българските футболни треньори. Особено в счетоводството. Много го разбират. Моята специалност е такава. Парите за тях са дрибъл с числа. Аз към нито една легенда не съм казал една лоша дума. Няма и да го направя. Дали са си кръвта – тя е в тях, движат се. Нашите ветерани са си щастливи. Якимов, Жеков, Бог да го прости, Пената, Джони… Винаги ми звънят и ме поздравяват. Е, има двама-трима от счетоводителите. То и на мен ми трябват пари. Ама като няма – няма!

На мое име една нива от тати имам. Аз я наследих. Има малко камъни, но… Това си е собственост. Аз няма от какво да се крия. Аз съм бил с името си в ЦСКА. Ние с Инджов издържахме клуба. Ние плащахме старите дългове. Ние! Вижте Ботев как заприличаха на отбор, като им направиха стадион. Локо Пловдив също. Красота е! Какво имат ЦСКА и Левски? Славни букви и мърляви терени. В Африка са много по-напред. Със стадион и база можеш да претендираш, че си клуб. А най-важното нещо е публиката. Но колко не ходят заради липсата на условия… Кой ме спъваше? От небето ли сте паднали? Сега ли сте се родили? Хранителната верига е намаляла. Доста малки чакалчета са с костюми вече и станаха хиени. Трябва храна! Има нещастници и трябва да ги скубем… Някакъв адвокат и той претендирал за Борисовата градина. Младите се върнаха от Западна Европа и не разбират тази философия на бизнеса. Защо ни викат Булгаристан турците? Защото взехме най-лошото от всички империи, които си хвърлиха семето тук.

Албентоса дошъл, Дани го водил на Панчарево, после на стадион „Васил Левски“. Уж че там играем дербитата. Не го е излъгал. Онзи пък не попитал нормалните мачове къде са. Пълна трагедия е… Как да вземеш добри чужденци?

Навремето за Кишишев съм преговарял най-трудно. Порточанов го дал на Бурса под наем. Отивам с един приятел в Турция. Кишишев не бил щастлив в там. Обадихме му се и той дойде. Каза, че цял живот ще ми е благодарен, ако го откупя. Милион и половина долара им превеждаме. А Порточанов завежда дело тук, заплашва Батето, съюзява се с Лафчис… Да приключат селската мутра. Такива пари платихме. Да си гледат работата. Славков много ме обичаше. Ама мина време и адвокат ми каза да заведа дело във ФИФА. На осмия месец ФИФА го присъди на мен. Отнеха ни много точки и играхме първенството на фотофиниш. Тинката много си го обичам.

Някои много си ги обичам. Един заради мен го плюе цяла България – Куцото пиле, боклук бил. Стойчо Стоилов и Тинката си ги обичам. Те бяха друга категория играчи. Сега вече не се раждат такива. Няма предателство при тях“.

Гриша Ганчев не очаква и сегашното футболно първенство да бъде честно. Тъкмо обратното – очаква основният конкурент да купува мачове.

„ЦСКА има по-добри футболисти от миналата година. Ама то в това първенство… Ще стане пак като миналата година – пак ще се вадят милиони и ще се купуват мачове. И ние ще се правим, че не виждаме и не чуваме. Пак ще има фотофиниш. Ама да не говоря, че пак ще се коментира, че се оправдавам“, каза той в подкаста „Код Спорт“.

„Защо да казвам лошо за Левски? Какво да кажа? Аз вече нямам приятели от този клуб. По високите етажи свършиха отдавна. Имам приятели от Левски, но редови фенове.

Евгени Бакърджиев ми каза едно време как „синият“ отбор трябва да е шампион, защото синята партия е на власт. Аз го питах кой от всичките „сини“ отбори. Той вика: „Не се прави на луд, вторите в класирането“. Казах му да не правим корупция и да не мешаме спорта с политиката. Спечелих първенството.

Един приятел ми каза как на Министерски съвет Бакърджиев закъснял, Костов се изнервил. Влиза и не поздравява Бакърджиев. Питат го какво му е. А то заради загубеното първенство. И му казали: Дал съм ти цялата държава, а ти не можеш да спечелиш едно първенство.

Стефан Софиянски ми е приятел. Той е добър човек, Гундевист. И Татяна Дончева е така“.