Звездата на ЦСКА от първата половина на есента Тобиас Хайнц ще седне на резервната скамейка за предстоящото във вторник гостуване на Славия, а не е изключено това да се повтори и в дербито с Лудогорец в неделя, пише "Тема спорт".

Мярката е продиктувана, от една страна, заради много слабата форма на норвежеца, но от друга – заради сериозните му проблеми с дисциплината. За тях стана известно през уикенда от кореспонденция в профила на лидера на червената агитка Иван Велчев-Кюстендилеца във Фейсбук, в която участие взима и председателят на сдружение „Червени сърца“ Сергей Славчев. „Оня наглец Хайнц даже има наглостта да псува треньора, че го вади от терена!“, написа Славчев.

Велчев пък разкри за други сериозни залитания на 25-годишния скандинавец в лоша посока: „Хайнц има голям проблем с алкохола и казината. Затова и играе слабо напоследък. А псуването на треньора в нашия отбор може да доведе единствено до ,,сготвяне“ на самия треньор“. На въпрос от друг фен дали това със сигурност е истина, Кюстендилеца отговаря: „Не, ей така си го пиша за разнообразие… Ако искаш, мога да ти изпратя да видиш на какво прилича в 6 сутринта“. Информацията, че Хайнц често може да бъде забелязан в игрални зали за хазарт, бе потвърдена и от източници на „Тема Спорт“, а освен това в различни групи в социалните мрежи и форуми червени фенове също отдавна загатват за нея.

Именно проблемите извън терена са и основна причина за огромния срив в представянето на Хайнц, който в началото на сезона бе най-добрият футболист на ЦСКА, но в последните два месеца е един от най-слабите. И ако досега получаваше почти безусловно доверието и подкрепата на треньора Нестор Ел Маестро, колкото и зле да играе, след като скандалът излезе наяве, това най-вероятно ще се промени. Не е ясно как това ще се отрази и на норвежеца, като той ще седне на пейката във вторник срещу Славия, а опции за негови заместници в средата на терена са Матиас Фаетон, който да бъде върнат в по-задни позиции, както и Станислав Шопов и Емануел Шакич. Много вероятно е халфът да не започне и срещу Лудогорец в неделя.

От кореспонденцията на феновете става ясно, че Хайнц не е единственият футболист с лоша дисциплина в отбора. Споменава се името и на Брадли де Нойер, който още от миналия сезон закъсняваше за тренировки и не спазваше режима. „Да, и Де Нойер пие, за Линдсет не знам дали е така, но Де Нойер ходи редовно пиян на рехабилитации“, пише Велчев за нидерландския ляв бек, който цяла есен се възстановява от операция на коляното.

„Аз един път раздавах шамари и стана страшен скандал… Трябва клубът да си се намеси. Опитах се да направя така, че да не се раздуха случаят. Никой не направи опит дори да говори с него. Аз не съм пъдар на играчите ни. Отделно ми е супер неприятно, като вършат такива неща и нарушават режима“, гласят други коментари на тартора на „Сектор Г“ в кореспонденцията, която обиколи медиите в събота следобед. До момента от ЦСКА няма реакция относно появилата се информация за Хайнц, а първата негласна такава най-вероятно ще е оставянето му на пейката срещу Славия.