Носителят на „Златната топка“ за 1994 година и акционер в ЦСКА Христо Стоичков говори за отношенията си с Гриша Ганчев и за това какво означава стадион „Българска армия“. Той го направи в „Код Спорт Подкаст“. Както е известно, преди това Камата обяви, че сам вкара първия багер на стадиона на 11 декември, за да започне реконструкцията на легендарното съоръжение.

„Защо трябва да казвам публично какво съм си приказвал с Гриша Ганчев? Нашето е тайна. Дали съм му сърдит? Аз нямам право да бъда сърдит на Гриша Ганчев. Кой може да му е сърдит в държавата? Че е единственият човек, дал толкова много за спорта, за борбата, за футбола! И продължава да дава въпреки спънките на някакъв си, който протестира по цял ден. Как не може да ми попадне с тези жалби и молби, и с папката… Имаше едно време един покрай Гриша Ганчев, наш общ приятел – Георги Пенчев. Един път отива, уж всичко било уредено, но един му казал: „Не може“. И той взел папката и бум в главата, и му казал: „Е, как да не може?“. Кой стои сега зад този човек? Да излезе и да каже! Като няма да каже, аз ще вкарам багерите!

Това, което гледате (б.а. – посочва снимка на проекта за новия стадион), ще бъде бижу! Вижте каква картина ще е! Никой не иска да сече дървета. Напротив – каквото може да се възстанови на държавата и общината – ще е там. Какво повече да говорим. Няма къде да спорим. Да сме живи и здрави, един ден, горе-долу след година и половина – две, толкова ще е строителството на този храм. Само като минеш оттам, лъха нещо, лъха на много успехи! Лъха на много успехи! Още от „Дондуков“ мирише – титли, титли, купи титли. Къде са играли футболистите на ЦСКА, къде са били в чужбина, какво са постигнали – то там си пише! Златото нали може да се изпере с кърпата? Може ли да се отмие златото? Не може! Така че сме горди и щастливи, че ЦСКА ни е създал!“, заяви Стоичков.

Христо Стоичков говори и за Диего Марадона. Камата беше много близък с легендарния аржентинец, който почина на 25 ноември 2020 г. Стоичков направи много силно изказване, като призна, че е един от виновниците, който не е настоявал докрай Дон Диего да се отдалечи от „мишоците“, които само го използвали.

„Аз съм един от тези, които най-много критикуваха Диего. Критикувах го заради това, че остана в една капсула с едни хора, които всеки ден ходеха с вратовръзка, с бяла риза, с черен костюм. Всеки ден бяха на една маса, защото е Диего Марадона. Ако не беше този човек и неговото име, тези мишоци никога нямаше да са там. Защото за мен това са убийците на Марадона! Те го докараха до това дередже. Имали сме такива кавги с него, такива кавги, че си нямате представа. Казах му да се разграничи от тях. Аз съм един от виновниците, че не настоявах до края. Той не послуша истинските си приятели."

"Меси е съвсем друг човек. Меси е повече в страната на семейството и децата. Повече мисли как всеки ден да надгради и да бъде по-добър. През последните 15 години говорим за двама футболисти - Меси и Кристиано Роналдо. За мен остава едно момче, което знае да цени и да приема приятелите такива, каквито са. Той е като мен - не обича да го лъжат, не обича да го крадат, не обича да бъде изнудван, не обича да бъде малтретиран. Неслучайно тази топка, която я държа в мен, е тук - в "Залата на славата". Това е Златната топка на Меси."